8 ORGANIZATII DIN BRAILA SI GALATI AU SEMNAT UN PROTOCOL PENTRU SUSTINEREA INFIINTARII SI DEZVOLTARII REGIUNII METROPOLITANE INTRE CELE DOUA ORASE

Consilierul municipal brailean Lucian Caprariu (independent) ne-a informat ca in data de 13 mai a fost semnat Protocolul Dunarea de Jos de un numar de opt organizatii locale, cu sau fara personalitate juridica: RO100 Curatam Galatiul, Asociatia Braila Capitala Europeana a Culturii 2021, Asociatia Dumitru Ionescu-Braila, Comunitatea Soferilor din Galati, Salvati Centrul Vechi-Braila, Comunitatea Off-road Galati, PACT pentru Galati, Asociatia de Turism Proilavia Braila. Potrivit lui Caprariu – care este membru al catorva dintre asociatiilor amintite -, ca un gest simbolic, semnarea documentului s-a facut pe soseaua-dig, la jumatatea distantei dintre Braila si Galati.

Semnatarele Protocolului isi propun sa colaboreze pentru infiintarea si mai apoi, dezvoltarea Regiunii metropolitane Dunarea de Jos atat in plan civic si economic, cat si in cel politic. Organizatiile amintite sustin, printre altele, necesitatea dezvoltarii infrastructurii in zona, cu referire la construirea unui aeroport, a unei autostrazi, precum si a podului peste Dunare.

Prima actiune a organizatiilor semnatare o reprezinta participarea la evenimentul “Moldova Vrea Autostrada”, ce se va desfasura pe 19 mai. Evenimentul va consta intr-un mars motorizat, cu masini din toate judetele din estul tarii, care se vor indrepta spre capitala, participantii solicitand in acest mod construirea unei autostrazi “care sa scoata din izolare Moldova si Braila, de restul tarii”.

Caprariu ne-a mai informat ca Protocolul ramane deschis si pentru alte asociatii, comunitati, organizatii sau partide din Braila si Galati care impartasesc aceleasi valori si doresc sa contribuie la infiintarea si dezvoltarea Regiunii metropolitane Dunarea de Jos.

Mai multe detalii privind evenimentul din ata de 19 mai, aici:

 https://www.facebook.com/events/795285917328902/