BILANT LA FINAL DE GREVA LA “BRAICAR”: MAJORARI SALARIALE DE 7,5% SI CERCETARE DISCIPLINARA PENTRU “TOTI CEI IMPLICATI”

Dupa 8 zile de greva in care au refuzat sistematic oferta patronatului privind majorarile salariale, in aceasta seara, angajatii societatii de transport public de calatori “Braicar” SA au cedat si au acceptat procentul ce le-a fost propus de la bun inceput: 7,5%. Reprezentantii grevistilor s-au intalnit cu conducerea unitatii dupa sedinta Consiliului Local Municipal Braila, iar in final s-a ajuns la un acord, iar protestatarii au acceptat sa revina la munca.

Directorul “Braicar”, Cornel Sandulescu, a declarat pentru MD Press: “Greva s-a incheiat in conditiile pe care le-am discutat, majorarile de salariile asa cum am discutat de nenumarate ori – 7,5% din actualul salariu. Asta este la momentul asta”.

Intrebat daca toti grevistii vor intra din nou pe trasee sau mai sunt si persoane care refuza sa reia lucrul,  Sandulescu a precizat: “Deocamdata au reluat circulatia vatmanii, iar soferii de autobuz au inceput si ei sa iasa pe traseu, iar de maine este program normal. Cine vrea sa lucreze ramane sa lucreze; cine vrea sa plece, cu siguranta are acest drept si poate sa faca solicitare de demisie sau cum considera ei”.

L-am mai intrebat pe directorul “Braicar” daca va continua demersurile privind concedierea angajatilor care au intrat in greva ilegala, asa cum spunea zilele trecute.

Acesta ne-a raspuns: “Eu am spus ca sunt obligat sa declansez toate procedurile legale vizavi de o abatere grava pe care toata lumea o constata. Urmeaza o cercetare disciplinara a situatiei pentru toti cei implicati. In baza raportului comisiei de cercetare, vom discuta. Eu nu am cum sa opresc aceste proceduri, pentru ca sunt obligatorii, sunt cele legale”.

Chestionat daca grevistii au incercat sa negocieze astazi cu conducerea unitatii  asupra acestui aspect, Sandulescu ne-a spus: “Nu au negociat, ci doar au intrebat: <<Si noi ce o sa patim?>>. Deocamdata facem cercetare disciplinara vizavi de toata situatia care s-a petrecut in societate pe parcursul atator zile”.