BOBOC: POLITICIENII AU PIERDUT 28 DE ANI IN DISCUTII STERILE; POATE SOCIETATEA CIVILA VA IZBANDI SI SE VA INFIINTA ZONA METROPOLITANA BRAILA-GALATI

Prim-vicepresedintele PNL Braila, Catalin Boboc, isi declara sustinerea pentru Protocolul ”Dunarea de Jos”, semnat recent de 8 organizatii locale, ce isi propune infiintarea si dezvoltarea Zonei Metropolitane Braila-Galati.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Boboc spune ca daca politicienii au pierdut ultimii 28 de ani cu tot discutii sterile pe tema infiintarii zonei metropolitane, spera ca o initiativa venita din partea societatii civile va avea mai multi sorti de izbanda: „Zona metropolitana si dezvoltarea celor doua comunitati pornind de la terenul de 1000 de hectare existent intre Braila si Galati este un demers in care eu cred si pe care, de altfel, l-am promovat inca din 2016, atunci cand, prin proiectul <<Deschidem Braila>>, am militat pentru dezvoltarea acestei zone.

Consider ca timpul nu mai trebuie pierdut, ca este nevoie sa plecam de la ceva concret, indiferent ca este vorba despre un parc industrial sau despre un centru universitar al carui campus sa fie amplasat intre Braila si Galati. Sau despre ambele proiecte, derulate in paralel. Este nevoie de deschidere din partea autoritatilor locale, de sustinere guvernamentala. Trebuie gandite facilitati fiscale, acordate in functie de numarul locurilor de munca nou create, de reduceri la impozitele pe cladire, la taxa pentru autorizatia de construire, la avizul pentru autorizatia de functionare, la taxa de folosinta a terenului si la taxa de concesiune.

Infiintarea Zonei Metropolitane Braila-Galati si dezvoltarea acesteia, care sa inceapa cu un parc industrial, este un demers pe care il sustin si il sprijin cu toata energia. Sper ca un astfel de proiect sa adune in jurul lui, alaturi de societatea civila, mediul de afaceri, lumea politica, administratiile locale din Braila si Galati. De data aceasta, poate vom avea cu totii intelepciunea necesara sa trecem peste orice fel de orgolii si neintelegeri anterioare si sa ne gandim si la generatiile care vin din urma”.