BOTEA: ASTEPTAM SA PRIMIM RASPUNSURI DE LA CUP DUNAREA, PE TEMA FACTURILOR ERONATE LA TAXA PE APA DE PLOAIE

Presedintele PMP Braila, consilierul judetean Viorel Botea, spune ca asteapta si el, ca si ceilalti braileni, raspunsuri oficiale la intrebarile legate de facturile eronate la calculul taxei pe apa de ploaie din ultimii ani.

Primarul Marian Dragomir (PSD) a declarat initial ca aceste raspunsuri vor fi oferite de Compania de Utilitati Publice (CUP) Dunarea la finele lunii martie, insa ele intarzie sa apara, chiar daca este vorba despre o chestiune foarte grava, care cel mai probabil a afectat un numar mare de braileni. Dupa scandalul initial, legat de faptul ca angajatii CUP au folosit in paralel doua formule de calcul diferite pentru taxa pe apa de ploaie, desi una dintre ele nu mai era valabila de ani de zile, peste subiect s-a asternut tacerea. Nici conducerea CUP (PSD) si nici primarul Dragomir (PSD) nu mai dau niciun raspuns concret, ci prefera sa spuna, atunci cand sunt intrebati, ca nu s-au terminat verificarile.

“Cati braileni au fost inselati la facturi?”, “Cu ce sume au fost inselati?“,”Cum si cand isi vor primi banii inapoi?” – sunt intrebari la care PSD-istii din conducerea CUP si din cea a Primariei nu se grabesc sa raspunda, fiindca cel mai probabil, raspunsurile ar starni indignarea cetatenilor si ar destabiliza bugetul CUP. Asa ca social-democratii se acopera intre ei, indiferenti la interesul cetateanului si la dreptul acestuia, in calitate de client platitor, sa stie daca si cu cat a fost inselat.

In ceea ce-i priveste pe aliatii politici ai PSD, consilierii PMP, nici acestia nu se grabesc: asteapta cuminti ca PSD-istii si CUP-istii sa binevoiasca sa dea raspunsuri acestor unor intrebari.

In legatura cu pozitia sa pe tema amintita, Viorel Botea a declarat: “Daca CUP Dunarea nu va raspunde asa cum trebuie solicitarilor noastre, este clar ca cel care trebuie sa raspunda este managerul. Deci noi chiar asteptam din partea institutiei, din partea managerului, raspuns, punct de vedere clar, ca sa stim dupa aceea modul in care actionam si modul in care trebuie sa desfasuram activitatea, pentru ca pana la urma si pana la urma, este vorba de banii nostri. Si fiind vorba de banii nostri, chiar trebuie sa avem grija de ei, indiferent de culoare politica, indiferent de aliati”.

Botea este de parere ca vinovati pentru erorile din facturi sunt in primul rand oamenii din subordinea managerului Silviu Mangiurea (PSD) care au facut  calculele respective si ca acestia “trebuie sa raspunda in mod direct; dar indirect, daca domnul Mangiurea nu ia masurile necesare, ca sa se rezolve toate aceste probleme semnalate de cetateni si de noi, administratia publica, si dumnealui trebuie sa raspunda.

Repet: daca dumnealui nu pune lucrurile in ordine vizavi de subordonatii sai, trebuie sa raspunda direct. Pentru ca tu, ca manager, trebuie sa stii si sa verifici activitatea oamenilor din subordinea ta. Daca ai atatea semnale vizavi de aceasta activitate care este desfasurata intr-un mod defectuos – sa spunem <<defectuos>> momentan -, deja ai o problema. Toate aceste lucruri trebuie scoase in evidenta”.