CHIRU: PRIMARUL VENIT DIN JAPONIA CU UN AER DE SHOGUN S-A GANDIT SA LE TRAGA UN SUT IN FUND GREVISTILOR, ANGAJAND ALTI SOFERI

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, comenteaza ironic ca primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), si-a propus “sa le traga un sut in fund” grevistilor de la societatea de transport public de calatori “Braicar” SA, prin faptul ca la firma amintita se fac, mai nou, angajari.

Chiru comenteaza pe o retea de socializare ca prin modul in care a gestionat criza de la „Braicar” – unde angajatii sunt in greva de 7 zile, paralizand transportul public de calatori in municipiu -, Dragomir se dovedeste a fi un mare conducator: “La noi la Braila la Tanti Elvira… lucrurile sunt clare, Primaria si-a pus poalele-n cap! Dupa sejurul din <<Tara Soarelui Rasare>>, Primul brailean a aterizat, in tromba, exact in mijlocul grevei de la fostul IJTL. Si s-a gandit El, cu aer proaspat de shogun, sa le traga un sut – in fund, bineinteles – soferilor grevisti, angajand fara nici o rezerva zece soferi (urmand altii …), sfidand astfel pe toata lumea! Pe cei vechi ii pune sa plateasca daune si o sa-i mature…
Asta… da conducator! Am zis din start ca am facut mare greseala cand nu l-am votat. Nu o sa-mi iert niciodata lipsa de inspiratie!”.

Amintim ca angajatii firmei “Bracar” – ce apartine Consiliului Local Municipal – au intrat in greva dupa ce patronatul a refuzat categoric sa le majoreze salariile cu procentele dorite de acestia, pe motiv ca bugetul societatii nu permite sa se plateasca astfel de sume. Dupa  ce soferii au refuzat sa mai intre pe traseu, conducerea societatii i-a amenintat cu concedierea, iar ieri s-au facut si primele angajari de noi soferi. Grevistii au replicat ca in contextul in care la „Braicar” este deficit de personal, fiind nevoie de inca 40 de soferi, angajarea a 10-15 noi soferi reprezinta o veste buna, nu o amenintare pentru ei.