DANAILA: DACA NU VA FI VALIDAT CONSILIERUL PNL LA FAUREI, VOM FACE SESIZARE PENALA IMPOTRIVA PRIMARULUI SI A CELORLALTI VINOVATI

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, il avertizeza pe primarul localitatii Faurei, Ionel Voinea (PSD) si pe consilerii locali de acolo ca risca sa li se faca sesizare penala, pentru faptul ca refuza sa valideze un consilier PNL, desi legal, ar trebui sa faca acest lucru.

Mai exact, potrivit lui Danaila, un consilier local PNL  din Faurei si-a dat demisia pentru ca a plecat din tara, iar legea spune ca in acest caz, Consiliul Local trebuie a constate incetarea mandatului celui in cauza si sa valideze in locul ramas vacant un alt membru PNL, urmatorul de pe lista de candidati PNL la alegerile locale. Liberalul reclama faptul ca de 4 luni, alesii din Faurei refuza sa aprobe validarea noului consilier liberal: “Au trimis niste hartii catre Prefectura cei de la Faurei – desi prefectul n-are implicare directa in aceasta problema -, pentru a bloca, intr-un fel sau altul, procesul de inlocuire a consilierului cu un alt consilier, care este urmatorul pe lista. Dureaza chestiunea asta de 4 luni. Eu am avut o discutie cu domnul prefect luna trecuta. Am trimis raspunsul catre Primarie ca sa inchidem subiectul, desi documentele erau acolo; pana la urma, procedura a fost incheiata, ca sa nu mai existe alte speculatii. Consilierii PNL au introdus pe ordinea de zi de mai multe ori proiectele de incetare a mandatului anterior si de validare a noului consilier in functie, chestiune care a fost respinsa sistematic de PSD si de primar. La comanda primarului, toata lumea a votat impotriva.

Noi avem trei consilieri si cu cel care ar trebui sa intre, patru. Nu influenteaza majoritatea, dar le este frica de discutiile facute in Consiliul Local. Au fost santajati consilierii nostri sa voteze bugetul, doar pentru a le valida un consilier pe lista, ceea ce este in primul rand o ilegalitate.

Daca in sedinta din luna mai a Consiliului Local Faurei nu va fi validat consilierul nostru, care este urmatorul pe lista, atunci vom face sesizare penala impotriva primarului si a tuturor celor care se fac responsabili de aceasta chestiune.

Pentru ca presedintele organizatiei PNL a avut discutii cu primarul Faureiului de mai multe ori, eu am avut o discutie cu domnul presedinte Chiriac (Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila, PSD – n.r.) pe acest subiect si toate au ramas ca in tren. Daca vor sa obtina diferite avantaje in relatia cu noi printr-o forma de santaj, nu se va intampla lucrul asta si o sa vedem atunci ce va spune organul care va cerceta speta asta, daca s-a incalcat termenul, daca se poate la nesfarsit ca vointa cetatenilor din Faurei sa nu fie respectata”.