DANAILA: DRAGOMIR SA VINA DIN JAPONIA SI SA REZOLVE PROBLEMA CU GREVA DE LA BRAICAR, NU SA-SI FACA POZE CAND CUMPARA AUTOBUZE NOI

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, este uimit ca in contextul in care transportul public de calatori este paralizat in municipiu, iar angajatii „Braicar” ameninta ca nu vor iesi din greva pana nu le vor fi majorate salariile, primarul Marian Dragomir (PSD) le transmite acestora din Japonia – unde afla edilul in aceste zile – ca le vor fi taiate zilele in care nu au muncit.

Intrebat daca in opinia sa exista o solutie si ce ar face pentru rezolvarea  problemei  de la “Braicar”, daca ar fi in locul primarului, Danaila a spus: “In primul rand as veni acasa.

Stiti ce le-a transmis primarul din Japonia, unde a plecat? Nu stiu de ce a plecat in Japonia cu Banca Mondiala; in fine… Nu stiu ce proiecte avem noi cu finantare de la Banca Mondiala sau ce proiecte ar vrea sa ne finanteze Banca Mondiala – sau e doar intr-o calatorie din asta ca sa evite problemele cu <<Braicar>>… Eu sunt curios ce proiecte poate finanta Banca Mondiala in plan local. Va spun ce poate finanta: doar parcul industrial, atat.

Dar revin: eu am stat de vorba cu doi soferi  de la <<Braicar>> care mi-au spus ca sunt amenintati ca aceste zile, fiind greva spontana, le vor fi taiate din salariu. Deci suplimentar, pe langa toate nemultumirile lor salariale, zilele astea de greva spontana le vor fi taiate din salariu. Asta le-a transmis primarul: sa se intoarca la munca, pentru ca altfel isi vor lua salariul micsorat. Deci este incredibil!”.

Liderul PNL considera ca daca Marian Dragomir ar fi avut o viziune si o dorinta de a rezolva problemele de la “Braicar”, ar fi actionat din timp si nu s-ar fi ajuns la greva, “daca primarul ar fi gandit. Dar primarul n-a gandit cand a cumparat autobuzele”.

Danaila se intreaba cum e posibil ca toti operatorii de tip maxi-taxi care circulau pe rutele respective sa iasa in profit, iar acum, “Braicar”, care a preluat si acele trasee, sa iasa in pierdere, explicatia sa fiind: “Pentru ca primarul ii spune ce sa cumpere, primarul ii spune cum sa exploateze, primarul ii spune ce sa faca”.

Ca atare, a concluzionat liberalul, “cred ca domnul primar ar trebui sa se intoarca in primul rand acasa si sa se implice in rezolvarea situatiei de la <<Braicar>>, nu sa mai faca poze cand apar 2-3-4-5 autobuze pe platou. Sa vina inapoi acasa, sa stea de vorba cu oamenii, sa stea de vorba cu conducerea <<Braicar>> si sa vada care sunt solutiile posibile pentru a indrepta acesta situatie”.

Amintim ca angajatii „Braicar” au intrat ieri dimineata in greva spontana si sustin ca nu au de gand sa revina la lucru, pana cand nu le vor fi rezolvate revendicarile salariale. Conducerea „Braicar” spune insa ca solicitarile sindicalistilor sunt mult peste ceea ce poate suporta bugetul societatii si nu pot fi acceptate.