DANAILA: LA TURNU SEVERIN, O INSTANTA A DECIS CA HOTAREA CLM DE ELIMINARE A TAXEI PE APA DE PLOAIE E LEGALA

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, continua sa sustina ca eliminarea taxei pe apa de ploaie este legala, in ciuda declaratiilor constante ale reprezentantilor PSD din administratia locala care spun ca  o astfel de decizie ar incalca legea.

Danaila a afirmat astazi ca mai nou, exista si o decizie judecatoreasca ce confirma varianta sa. Mai exact, spune liberalul, Consiliul Local Turnu Severin a aprobat o hotarare pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, cei de la compania de apa (varianta locala CUP Dunarea Braila) au dat in judecata CLM, contestand legalitatea hotararii respective, iar instanta a dat castig de cauza Consiliului Local, stabilind ca hotararea de eliminare a taxei pe apa de ploaie este legala.

“Consiliul Local a votat eliminarea taxei pe apa de ploaie. Regia de apa a lor a actionat in instanta acea hotarare a CLM, considerandu-se lezati si instanta a dat castig de cauza CLM. Pentru ca este ordinul despre care tot am discutat noi, care permite consiliilor locale sa stabileasca alte tarife decat cele aprobate de ANRSC, cu respectarea unor conditii. Daca acele conditii sunt respectate – si la noi conditiile sunt respectate, ca am facut calcule -, putem elimina taxa pe apa de ploaie. Foarte simplu!”, a spus Danaila.

La randul sau, consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) a comentat: “Ca tot a spus domnul primar  (Marian Dragomir, primarul Brailei, PSD – n.r.) ca exemplele pe care le dam noi privind orase in care nu se mai plateste taxa pe apa de ploaie sunt din orase care foreaza pentru apa si nu sunt similare Brailei. Poftim similar Brailei, un oras dunarean!”.

Amintim ca alesii liberali au semnalat, in cadrul unei sedinte CLM Braila, faptul ca exista o reglementare legala care permite consiliilor locale sa elimine taxa pe apa de ploaie, insa primarul a declarat atunci ca ordinul respectiv nu mai este in vigoare. Ulterior, Dragomir a admis ca acel ordin inca este in vigoare. In plus, edilul a mai declarat ca in orasele in care s-a eliminat  taxa respectiva exista riscul ca la vreun control al Curtii de Conturi sa se considere ca masura nu a fost legala si nu vrea sa riste asa ceva.

Edilul se teme de Curtea de Conturi, in conditiile in care in unele orase, taxa pe apa de ploaie nu se mai plateste de ani de zile, timp in care institutia amintita a facut mai multe verificari, fara sa considere ca ar fi vreo problema de legalitate.

In acest context, Danaila a comentat ca lui Dragomir “ii este frica sa faca numai ce nu vrea; sa faca ce vrea nu ii este frica”.