DANAILA: PNL SE ALATURA INITIATIVEI CIVICE A CELOR 8 ORGANIZATII CE SUSTIN INFIINTAREA ZONEI METROPOLITANE BRAILA-GALATI

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, anunta ca organizatia se alatura si sustine initiativa civica a celor 8 organizatii din Braila si Galati care au semnat Protocolul ”Dunarea de Jos”, pentru infiintarea si dezvoltarea zonei metropolitane intre cele doua orase.

Danaila precizeaza intr-un comunicat de presa ca “pentru PNL, dezvoltarea zonei a reprezentat mereu o prioritate si am adus in discutie, in mai multe randuri, necesitatea unui proiect de dezvoltare comun, dincolo de orice rivalitati. Lipsa investitiilor publice, infrastructura precara, migratia fortei de munca din lipsa de oportunitati, dar si lipsa de implicare a administratiilor locale, au dus la un dezinteres real al investitorilor pentru judetul Braila. Administratia locala, sustinuta de toti factorii politici si de societatea civila, trebuie sa initieze proiecte de investitii, sa atraga fonduri guvernamentale si europene si sa ofere facilitati fiscale celor care doresc sa investeasca si sa creeze locuri de munca, sa le puna la dispozitie terenuri viabilizate, cu utilitati, sa construiasca parcuri industriale, concept ce reprezinta, de fapt, esenta dezvoltarii, mai ales in zonele in care industria locala a disparut.

Consideram ca infiintarea zonei metropolitane Braila-Galati,  cea mai mare aglomeratie urbana din Romania, dupa Bucuresti, reprezinta un pas important pentru relansarea si dezvoltarea zonei. Este nevoie de o strategie de dezvoltare, care sa tina seama de principala noastra resursa, care este Dunarea, strategie care sa transforme zona metropolitana Braila-Galati intr-un nod al transportului maritim, aerian, feroviar si rutier. Este nevoie de o strategie care sa armonizeze nevoile de pe piata muncii cu oferta educationala din liceele si universitatile din zona, dar care sa previzioneze si dezvoltarea invatamantului dual si a scolilor profesionale.

Liberalii braileni considera ca infiintarea si dezvoltarea Zonei Metropolitane Braila-Galati este o prioritate care nu trebuie sa aiba culoare politica si care trebuie sustinuta de toate fortele politice responsabile. De aceea, orice interese personale sau de grup trebuie abandonate, in favoarea unei constructii pentru viitor. Iar unul dintre proiectele centrale ale acestui proiect poate fi realizarea unui parc industrial, un proiect, de altfel, despre care liberalii au mai vorbit si pe care il sustin”.

Amintim ca Protocolul “Dunarea de Jos” a fost semnat pe 13 mai de 8 organizatii locale: Curatam Galatiul, Asociatia Braila Capitala Europeana a Culturii 2021, Asociatia Dumitru Ionescu-Braila, Comunitatea Soferilor din Galati, Salvati Centrul Vechi-Braila, Comunitatea Off-road Galati, PACT pentru Galati, Asociatia de Turism Proilavia Braila. Protocolul este deschis tuturor asociatiilor, organizatiilor, comunitatilor si partidelor care doresc infiintarea zonei metropolitane.