DRAGOMIR, CATRE LIBERALI: CERETI SALARII MAI MARI PENTRU ANGAJATII „BRAICAR”? SI ANGAJATII DVS AU SALARIUL MINIM PE ECONOMIE!

“Ce le tot plangeti de mila celor de la <<Braicar>>? Si voi dati salariul minim pe economie angajatilor, la firmele voastre!” – cam asta le-a spus astazi primarul Brailei, Marian Dragomir, consilierilor liberali care ii solicitau sa rezolve intr-un fel criza de la societatea de transport public de calatori „Braicar” SA, unde angajatii sunt in a opta zi de greva.

Dupa cum se pare, primarul s-a informat in legatura cu salariile angajatilor firmelor consilierilor Constantin Sarbu si Adrian Tabarac si considera ca atat timp cat acestia dau salariul minim pe economie, nu au dreptul moral sa ceara salarii mai mari pentru angajatii societatii ”Braicar”.

Discutia a pornit de la o remarca a unui consilier, care a sugerat ca ar putea fi luata in calcul si varianta ca firma amintita, care acum apartine Consiliului Local Municipal, sa devina una privata.

Edilul sef a amintit despre problemele reclamate atat de cetateni, cat si de alesii locali, pe vremea cand functiona in municipiu transportul de tip maxi taxi si a spus ca atat timp cat va conduce el orasul, nu se va reveni la transportul privat. De la acest subiect, Dragomir a ajuns sa le ceara socoteala consilierilor liberali pentru salariile pe care le dau angajatilor in firmele proprii si mai mult, sa le puna in vedere ca daca ei nu vor sa declare ce salarii dau, poate cere institutiilor abilitate sa-i ofere aceste informatii: “Sa nu uitati ca doar o societate – cred ca si a doua, acum, au achitat redeventa catre Primarie; celelalte sunt in diverse stadii de judecata, pentru ca nu plateau redeventa catre Primarie. Sa nu uitam faptul ca celelalte societati private din municipiul Braila nu au investit un leu in dotarea parcului auto. Sa nu uitam ca angajatii erau cu doua ore cu carte de munca. Sa nu uitam ca nu dadeau bilet. Sa nu uitam ca se face evaziune fiscala. Si sa nu uitam cel mai important lucru: ca salariatii de la <<Braicar>> au un salariu de incadrare astazi de 1.942 lei. Pe langa acest salariu, ei au si sporuri. In mediul privat nu vor avea sporuri.

M-ati intrebat dvs, domnule Sarbu; acum va intreb si eu: dvs aveti o firma privata… aveti doua, imi cer scuze. Salariatii dvs au salariul minim pe economie, fara sporuri. Aceasta este performanta mediului de afaceri liberal? Salariul minim pe economie la angajati, fara sporuri? Asa vreti sa ajunga si angajatii <<Braicar>>?

Sa stiti ca putem sa solicitam ca institutiile – daca dvs nu vreti – sa prezinte care este salariul de incadrare al angajatilor de la firmele consilierilor care spun ca au mare aplecare catre angajatii <<Braicar>>, ca au salarii mici. Dar ei, la firmele lor, dau salarii si mai mici. Fara sporuri.

Daca ne respectam brailenii, sa nu venim sa judecam cu doua masuri. Sa ne uitam in primul rand ce salarii dati dvs angajatilor proprii si dupa aceea, ce salarii da societatea <<Braicar>> angajatilor ei”.

Luat la intrebari de primar, liberalul Sarbu a declarat ca la una dintre firme are doi angajati – el si sotia sa -, iar la cealalta firma are un singur angajat.