DRAGOMIR, DESPRE GREVA DE LA “BRAICAR”: DACA SOFERII AU REVENDICARI, SI CALATORII AU SOLICITARI

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), sustine ca daca angajatii societatii de transport public “Braicar” SA au revendicari si au intrat in greva spontana, nemultumiti de nivelul salariilor, si calatorii au nemultumiri legate de modul in care se desfasoara transportul in comun si chiar in privinta comportamentului soferilor de pe autobuze.

Dragomir, care se afla in aceste zile intr-o deplasare in Japonia,  a comentat astazi intr-o postare facuta pe o retea de socializare: “Asa cum soferii au revendicari, si cetatenii mi-au semnalat multe aspecte pe care le consider necesare – angajatii Braicar sa faca graficele astfel incat sa nu mai existe timpi exagerati de asteptare in trafic, sa nu mai circule pe aceeasi linie autobuzele unele dupa altele, sa nu le vorbeasca urat calatorilor si sa nu mai plece cand acestia ajung in statie alergand, sa nu mai ia bani de bilet la negru, etc”.

In aceeasi postare, edilul sef explica de ce s-a renuntat la varianta transportului de tip maxi-taxi, situatie in care “Braicar” SA a devenit singurul operator de acest tip, la nivel de municipiu: “*majoritatea societatilor care desfasurau servicii de maxi taxi nu plateau redeventa catre Primarie, nu eliberau bilet, dadeau muzica la maxim, soferii fumau in timpul curselor, faceau concursuri intre ele pentru a lua calatorii altora, aspecte pe care inca nu le-am uitat.
Exista datorii neachitate in valoare aproximativ 15 miliarde de lei vechi, conform proceselor existente pentru recuperarea sumelor
* cumpararea de autobuze electrice noi si tramvaie noi pe fonduri europene este conditionata de existenta operatorului unic de transport pe teritoriul localitatii
* existenta unui asa-zis monopol al transportului public este peste tot in Europa si in peste 95% din orasele din Romania”.

Dragomir a precizat ca Primaria nu are atributii de negociere a salariilor in locul conducerii societatii, insa a comentat ca “o pozitie radicala din partea angajatilor va genera aceeasi pozitie si din partea celorlalte parti. Dialogul bazat pe realitati economice dupa reluarea activitatii este singura solutie in aceasta situatie”.

Precizam ca transportul public de calatori la nivel de municipiu a fost paralizat inca de ieri dimineata, cand angajatii <<Braicar>> au intrat in greva spontana, nemultumiti de faptul ca li se refuza majorarile salariale solicitate. Nici astazi nu s-a reluat lucrul, iar soferii spun ca in week-end isi vor lua zile libere, iar de marti vor continua greva.