DRAGOMIR: VOM INTENSIFICA CONTROALELE PE MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN, INTR-O PERIOADA VIITOARE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a tinut sa spuna astazi in sedinta Consiliului Local Municipal – la care a participat si un grup de grevisti de la “Braicar” -, ca liderii de sindicat care “i-au incitat” pe angajatii firmei amintite vin la serviciu si sunt pontati ca prezenti, iar alti salariati si-au luat concediu medical si ca atare, nu risca nimic daca nu vin la munca.

Dragomir a facut aceste precizari in contextul in care anterior, conducerea “Braicar” a amenintat grevistii ca vor fi concediati, fiindca actiunea lor de protest este ilegala: “Imi pare rau ca unii ii incita pe ceilalti, dar ei se duc la serviciu si altii si-au luat concedii medicale. Aceasta este lista si cu cei care sunt in concedii medicale. Nu vreau sa comentez mai mult, dar cand iti iei un concediu medical, il iei pentru ca esti bolnav. Nu vreau sa cred ca si-au luat un concediu medical pentru ca au realizat gravitatea faptei.  Nu comentez, nu intra in atributiile mele”.

Edilul a cerut din nou grevistilor sa revina la munca, fiindca “nu face bine nimanui. Oricum, daca dvs refuzati, noi am gasit solutii si vom merge in continuare prin angajarea de noi soferi”.

Marian Dragomir a propus ca dupa sedinta de azi a CLM, o delegatie a angajatilor sa se intalneasca din nou cu conducerea “Braicar”, sa discute pe baza documentelor, sa se lamureasca ce majorari salariale poate oferi unitatea fara a fi dezechilibrata financiar si apoi, sa aiba loc o discutie cu el, personal.

“Sunt ferm convins ca tot acest prejudiciu care a fost creat cetatenilor municipiului Braila, care a fost creat societatii, angajatilor si Primariei municipiului Braila, ca imagine, in ultimul rand, a fost determinat si dintr-o necunoastere a situatiei si nu din rea intentie. Daca cumva a fost din rea intentie sau din instigare, ar fi bine sa ne delimitam de toti cei care au facut lucrul respectiv”, a mai declarat Marian Dragomir.

Edilul a precizat ca indiferent ce li s-a spus grevistilor in legatura cu el, realitatea este ca Primaria nu poate aloca fonduri pentru salariile angajatilor “Braicar”.

“In paralel o sa va mai spun un lucru: vom intensifica controalele pe mijloacele de transport in comun, intr-o perioada viitoare, din mai multe motive: si pentru a asigura protectia soferilor la ore tarzii, si pentru a-i descuraja pe cei care s-au invatat sa mearga fara bilet si le rad in fata celor care sunt de buna credinta si platesc, cu un singur scop – ca sa avem un transport civilizat. Va mai spun ca am alocat in buget bani si pentru statii”, a concluzinat Dragomir.