IN CRIZA DE LA “BRAICAR”, PRIMARUL DRAGOMIR MERGE PE PRINCIPIUL “DEZBINA SI STAPANESTE”

“Dezbina si stapaneste” – este metoda pe care a folosit-o astazi primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), in sedinta Consiliului Local Municipal, incercand sa-i invrajbeasca pe  angajatii societatii “Braicar” unii impotriva altora si sa-i descurajeze astfel pe grevistii aflati in a opta zi a actiunii lor de protest. Profitand de faptul ca un grup de angajati ai firmei amintite a participat la sedinta CLM, Dragomir a declarat ca liderii sindicali i-au incitat pe angajati la greva, fara sa le spuna ca intreruperea totala a activitatii este ilegala si fara sa-i informeze la ce pericole se expun, facand ceva ilegal. In plus, edilul sef a comentat ca daca i-au lasat pe colegii lor sa faca lucruri ilegale, liderii sindicali s-au protejat pe ei insisi de eventualele urmari, neintrand in greva si fiind pontati  ca prezenti la serviciu in toata acesta perioada: “Trebuia sa li se explice de catre sindicat, inclusiv de catre cei de la nivel national, ce inseamna greva, care sunt conditiile in care aceasta se desfasoara, care sunt implicatiile, care sunt urmarile, pentru ca rolul unui sindicat nu este de a incita la greva si dupa aceea de a veni la serviciu si a ramane grevistii doar ei in greva si sindicalistii lideri pontati ca fiind in timpul programului. Rolul sindicatului este de a-i proteja pe oameni si de a-i informa asupra unui pericol, atunci cand il au: ca nu este legal sau cum trebuie sa faca, pentru a fi legal”.

Edilul sef a explicat si care este problema de legalitate: “Fiind un serviciu de utilitate publica la nivelul municipiului Braila, trebuia asigurata o treime din circulatia autobuzelor in oras. Oamenii nu au fost sfatuiti sa faca acest lucru, ba dimpotriva, unii i-au si incitat sa nu faca”.

Pe de alta parte, Marian Dragomir a explicat ca “a considerat absolut necesar sa se faca noi angajari” si ca pana astazi, s-a inregistrat un numar  de 38 de persoane interesate in acest sens, iar 10 dintre ele deja au depus toate documentele necesare.

Precizam ca problema de legalitate prezentata de primar este una reala, legea impunand ca in cazul unei astfel de actiuni de protest, sa se asigure cel putin o treime din activitate.