IORDACHE: ISI INCHIPUIE CINEVA CA LING VREO CLANTA, CA SA MA INTORC LA PSD? NU! PSD FACE NUMAI MAGLE DE 2 LEI

“Mangle de 2 lei” – asta apreciaza consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) ca ar face PSD, cand este vorba de mai multe institutii, unele dintre acestea fiind Spitalul Judetean si Muzeul Brailei “Carol I”.

Iordache a explicat ca informatiile cu privire la posibile nereguli in ceea ce priveste contractul Muzeului cu firma care face curatenie in institutia respectiva erau cunoscute de mai mult timp de presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) si ca acesta nu a aflat de ele atunci cand a fost intrebat in sedinta CJ sau cand au aparut in presa locala. PND-istul sustine insa ca seful judetului n-a vrut sa declanseze un control la Muzeu din proprie initiativa, ci a preferat sa ceara altuia, care nu e din PSD, sa ridice publice problema, ca sa para ca de fapt, Chiriac n-a avut de ales si a trebuit sa cerceteze situatia.

Catalin Iordache (care face parte dintr-un partid care este aliat al PSD in plan local) a declarat ca in timpul celei mai recente sedinte CJ Braila, a primit personal un SMS de la “un apropiat” de-al lui Chiriac, prin care i se sugera sa intrebe in plenul acelei sedinte despre contractul Muzeului cu firma de curatenie: “Numai mangle de 2 lei! Despre ce s-a intamplat la Muzeu – si aici pot dovedi -, ei stiau. PSD-ul stia! Iulian Chiriac stia! De ce? Pentru ca eu am primit un SMS in timpul sedintei si mi-a zis <<Nu vrei tu sa intrebi de curatenia de la Muzeu?>>. Am SMS-ul.

Mai, cat de prost sa fii sa crezi ca eu sunt mai prost decat crezi tu ca sunt? Ca asta-i intrebarea. Adica isi inchipuie cineva ca ling vreo clanta, ca sa ma intorc la PSD? Ca am iesit din curte si m-a plouat si am mers prin baltoace si sunt vai steaua mea si ma doare piciorul si capul si ochii si sangerez din toate ranile, ma dor si sunt la clanta lor, sa-mi dea drumul inapoi in curte? Nu! Nici la unii, nici la altii. E adevarat ca ceilalti (PNL – n.r) nici nu mi-au facut o propunere…”.

PND-istul i-a anuntat pe PSD-isti ca “va lua toate hartiile CJ care ajung la el” si le va citi cu foarte mare atentie, “pentru ca daca le citesc cu atentie, ati vazut ce iese. Si stau si ma intreb: cate Doamne iarta-ma de astfel de hartii n-or fi trecut (in CJ Braila – n.r.) si n-or fi fost cine stie ce bazaconii?”.

Precizam ca in sedinta CJ, consilierul Ovidiu Nechita (PNL), care este membru in Consiliul de Administratie al Muzeului,  a vorbit despre suspiciuni legate de posibile nereguli din institutia amintita, iar presedintele Chiriac a cerut sa se faca verificari pe fiecare subiect in parte si sa i se comunice toate eventualele ilegalitati depistate acolo, pentru a se lua masurile corespunzatoare.