IORDACHE: PSD-ISTII IL DUC PE CHIRIAC IN JUDET CA SA-L PREZINTE PRIMARILOR SI SA NU-L IA LUMEA CU PIETRE. PSD-ISTII STIU CA-I PROST, DAR E PROSTUL LOR

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) este de parere ca liderii  PSD Braila simt ca partidul lor pierde din ce in ce mai mult ca audienta in randul electoratului si de aceea, in ultimele saptamani fac deplasari in judet in fiecare week-end. Iordache crede ca exista un scop  electoral evident  in aceste vizite politice in judet, chiar daca primele alegeri, cele europarlamentare, vor avea loc abia in 2019.

PND-istul banuieste ca un posibil scop al acestor deplasari ar fi ca liderii mai vechi ai PSD sa-l ajute pe presedinte al CJ Braila, Iulian Francisk Chiriac, sa fie cunoscut in randul primarilor si al cetatenilor. Nu de alta, dar in opinia lui Iordache, desi au trecut aproape 2 ani de mandat, Chiriac nu este nici pe departe vreun varf de lance, ca imagine, pentru PSD:  “Unu: Mihai Tudose (deputat PSD, fost prim ministru al Romaniei – n.r.) l-a luat pe Iulian Chiriac si l-a prezentat primarilor din judet, pentru ca aia nu-l cunosteau si ca sa nu-l bata lumea cu pietre cand se va duce pe acolo, adica sa spuna <<Mai, a venit unul!>> <<Cine?>> <<Unul negricios, asa!>> <<Da-l, mai, afara!>>.

Domnul Francisk Chiriac are o problema deosebita: el ar trebui sa-i ajute pe oamenii din PSD sa castige alegerile europarlamentare si dupa aceea, parlamentare si locale. El nu este in stare sa faca chestia asta. Cei din PSD stiu ca-i prost, dar e prostul lor si si-l asuma, dar nu-l scot pe piata ca fiind un fraier. E o actiune riscanta, din ce cred eu, dar asta este treaba lor. Si atunci au pornit acel tur prin judet ca sa arate oamenilor cine e presedinte la CJ, ca sa-l cunoasca si primarii.

Sau poate domnul Mihai Tudose, care vrea sa candideze la europarlamentare, ar fi interesat sa fie din nou arhicunoscut si prezent in zona, mai ales ca atunci cand i-am zis <<Mai Mihai, tu ori candidezi la europarlamentare?>>, mi-a zis <<Hai, mai, ai inceput ca Dragnea?>>. Daca si eu si Dragnea i-am zis acelasi lucru… cand 2 oameni de calibrul asta iti spun ca trebuie sa te culci, te culci! Glumesc… nu ma aseman cu Dragnea, n-am nici banii lui si nici o amanta atat de tanara…

Ori PSD-isti simt ca se petrece ceva cu ei, ca partid – si intr-adevar, se petrece ceva cu ei, ca partid, pentru ca incep sa se erodeze. Acum, nici astia de la PNL nu-s vreo tornada, asa, dar ei fiind in opozitie, sunt mai curatei putin, mai putin <<prafuiti>>, ca n-are cine sa-i <<prafuiasca>>”.

Iordache sustine ca “este evident ca PSD scartaie din toate incheieturile” si de aceea se face si mobilizarea aceasta de forte si social-democratii organizeaza deplasarile in judet, la fiecare final de saptamana.

PND-istul are si o explicatie pentru “scartaiala” PSD-ului: “Pentru ca oamenii din PSD care stiu sa faca lucrurile cum trebuie sunt dati incet, incet la o parte, pentru ca oamenii din CJ au inceput sa se planga de domnul Francisk Chiriac ca nu-i asculta deloc, ca vorbesc si ei si vorbesc ca prostii. Chiar nu va pot da nume, ca e <<omor>>, va dati seama… Ar trebui sa va dau niste surse si nu pot, dar sunt oameni importanti, oameni cu functii de conducere, nu portarul de la CJ. Oamenii astia probabil s-au adresat presedintelui oficial al PSD, domnul Rotaru, care e cam cu mainile legate, pentru ca a mai imbatranit si el, isi doreste si el o noua functie de senator – cred -, nu prea mai are chef si nici forta – varsta, oboseala, rutina isi spun cuvantul. Numai ca PSD n-are cu cine sa vina din spate.

Deci ei au o problema din asta si cred eu ca orice atac zic ei ca ii dezechilibreaza. Pai ii dezechilibreaza propriile actiuni! Eu as putea sa spun ceva, daca ei ar face lucrurile cum trebuie?”.