NECHITA: AM MOBILAT UN CONTAINER SI VREAU SA-L PUN IN FATA SEDIULUI CJ, CA SA AVEM UNDE LUCRA, FIINDCA NU MAI AVEM O CAMERA A CONSILIERILOR

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) a constatat astazi ca nu are unde sa-si desfasoare activitatea in sediul CJ Braila, fiindca incaperea care este folosita de ani de zile ca si camera a consilierilor este ocupata de persoane necunoscute. Vazand ca birourile din incaperea respectiva sunt ocupate de acele persoane care aveau in fata un vraf de documente si care lucrau, Nechita s-a retras, fiindca oricum nu mai avea loc acolo. Indignat ca a gasit camera consilierilor ocupata de persoane care nu erau consilieri, liberalul a decis sa se ocupe personal de rezolvarea acestei probleme si a gasit solutia pentru amenajarea unui alt spatiu destinat alesilor judeteni.

Nechita a declarat pentru MD Press ca daca a constatat ca in sediul CJ nu mai este loc pentru consilierii judeteni, s-a gandit ca poate se gaseste un loc in afara acestui sediu. Mai exact, liberalul a mobilat un container care-i apartine si se gandeste sa-l instaleze pe platoul din fata Palatului Administrativ: “Eu astazi am fost la CJ, ca sa rezolv unele probleme, treburi de-ale noastre, ale consilierilor. Dupa cum stiti, legea prevede ca noi sa avem acolo o camera a consilierilor unde avem documente, procese verbale, tot ce avem nevoie. Am fost acolo si camera este ocupata de trei persoane; nu stiu cine sunt, sincer sa fiu. Am stat cinci minute, dar persoanele respective erau acolo cu un vraf de acte. Practic, acea camera, noi, consilierii, n-o mai avem.
Daca va aduceti aminte, acum cateva sedinte, in plen, i-am spus presedintelui CJ ca vom ramane fara spatii in Consiliu, ca a dat cu titlu gratuit toate spatiile catre alte institutii. Si i-am spus ca o sa ajungem pe strada, lucru pe care l-am constatat astazi: practic, noi nu mai avem o camera a consilierilor. Nu avem unde sa ne desfasuram activitatea. Daca noi, 32 de consilieri, aveam un spatiu de 6-7 mp…
Eu nu inteleg: daca a vrut sa faca acte de caritate cu cineva din alte institutii, de ce nu a dat biroul lui Stancu (Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte CJ – n.r.), ca ala-i mare, sau biroul lui, ca si-asa are de unul singur 100 mp.
Chiar asa am ajuns, sa nu mai avem unde sa ne desfasuram activitatea ca si consilieri?
Asta este motivul pentru care ma ofer: containerele acelea sunt in posesia mea. Eu le mobilez si ma gandeam astazi sa ma duc sa pun unul dintre ele pe platoul din fata Palatului Administrativ, sa lucrez acolo. Dar s-ar putea sa am o problema ca blochez traficul sau n-am autorizatie sa pun modulul – ca trebuie sa cer autorizatie ca sa pun acolo chiar si o masuta. Ca sa pot sa lucrez ca si consilier, dotez un container si poate presedintele o sa-l primeasca pe-asta ca si camera a consilierilor. E un container la care pot sa-i pun si geamuri si lucreaza acolo consilierii judeteni pe strada, prin oras. Il mobilez exact asa cum ati vazut (vezi foto) si il duc pe platou, acolo”.
Nechita ne-a mai informat ca a depus deja o adresa oficiala la CJ, prin care cere presedintelui Iulian Chiriac (PSD) “sa puna la dispozitia consilierilor un teren in apropierea sediului CJ in suprafata de 15 mp, pentru amplasarea unui modul care va inlocui camera consilierilor”.
L-am intrebat pe liberal daca atunci cand a vazut ca acea incapere este ocupata, a fost la biroul presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD), ca sa se intereseze ce s-a intamplat si de ce este ocupata camera consilierilor. Ovidiu Nechita ne-a raspuns ca presedintele Chiriac nu era in birou si nu a incercat sa obtina informatii de la altcineva din institutie, fiindca angajatii CJ se feresc sa discute cu consilierii PNL.