SANDULESCU: VOM ADUCE LA “BRAICAR”, PRIN DETASARE, SOFERI DE LA ALTE SOCIETATI COMERCIALE

Angajari si detasari de personal, pentru a debloca macar partial criza din transportul public de calatori pe raza municipiului Braila, care dureaza deja de 8 zile. In conditiile in care pana acum, nici amenintarile cu taierea din salariu si nici cele cu desfacerea contractului de munca nu i-au speriat pe grevisti si acestia nu au reluat lucrul, conducerea societatii “Braicar” a dat drumul la angajari si a facut si demersuri pentru detasarea temporara a unor soferi de la alte firme, care sa conduca autobuzele pana cand se va rezolva conflictul de munca din unitate.

Primarul Marian Dragomir a anuntat astazi ca exista deja un numar de 38 de persoane interesate sa se angajeze ca soferi la “Braicar”, “pe salariile existente”, iar acestea vor intra pe traseu imediat ce se incheie procedurile legale. In plus, a spus edilul sef, se vor aduce si alti soferi, prin detasare.

“Operatiunea este in derulare. Astazi vor fi incheiate astfel de protocoale de detasare personal de bord de la societati comeciale din zona noastra”, a declarat, la randul sau, directorul “Braicar”, Cornel Sandulescu.