VOINEA: CONSILIERII LOCALI DIN FAUREI VOTEAZA CU PROPRIA CONSTIINTA SI CU PROPRIA RESPONSABILITATE, NU CU CE LE ZICE PRIMARUL

Primarul orasului Faurei, Ionel Voinea (PSD) nu de deloc speriat de faptul ca liberalii braileni ameninta cu sesizari penale, pentru faptul ca in Consiliul Local nu le este validat un nou ales, in urma vacantarii postului amintit.

Mai concret,  este vorba despre faptul ca un consilier local PNL din Faurei si-a dat demisia pentru ca a plecat din tara, iar legea spune ca in acest caz, Consiliul Local trebuie a constate incetarea mandatului celui in cauza si sa valideze in locul ramas vacant un alt liberal, urmatorul de pe lista de candidati PNL la alegerile locale.

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, acuza de faptul ca de 4 luni,  majoritatea PSD+ALDE+PMP din Consiliul Local Faurei refuza sa aprobe validarea noului consilier liberal, desi nu exista niciun motiv legal pentru refuzul lor. Liberalul considera ca totul este orchestrat de catre primarul Faureiului, Ionel Voinea (PSD) si  anunta ca daca nici in sedinta CL din luna mai nu va fi validat noul consilier PNL, va face sesizare penala impotriva edilului si a alesilor PSD, ALDE si PMP.

In ceea ce-l priveste, Ionel Voinea a declarat pentru MD Press: “Unu la mana: domnii de la PNL se iau dupa liderul lor, domnul Orban – una, doua, plangere penala. Ca asa-i moda.

In urma demisiei unui consilier s-a vacantat postul. In urma alegerilor locale din 2016, configuratia Consiliului Local este urmatoarea:  PSD+ALDE – 6,  PMP – 4 si PNL – 3, nu 4, cum crede domnul Danaila.

La solicitarea PNL, eu, in calitate de primar, am introdus proiectul pe ordinea de zi si Consiliul Local n-a validat acest consilier. Validarea se face printr-o hotare de Consiliu Local si nu printr-o sedinta festiva”.

Intrebat de ce anume nu a fost validat noul consilier liberal, Voinea a raspuns: “Primarul are calitatea de invitat la sedintele Consiliului Local. Pot sa particip sau nu particip, nu votez eu. Initiez proiecte de hotarare atunci cand imi este solicitat. Voteaza consilierii. Intrebati-i pe consilieri, nu ma intrebati pe mine de ce nu au votat pentru validare. Nu stiu, probabil ca au un motiv pentru care nu voteaza pentru validarea noului consilier; dar ei voteaza cu propria constiinta si cu propria responsabilitate, nu cu ce le zice primarul.

Nu ma tem de amenintarile liberalilor, pentru ca Legea administratiei publice locale spune clar care trebuie urmata o procedura pentru validarea sau invalidarea unui consilier, nu trebuie sa-i invat eu. Ar trebui ca cei de la PNL sa puna mana pe carte,  sa consulte un jurist specializat in Legea administratiei publice locale, ca de-aia e legea in vigoare, sa vada care sunt demersurile care trebuie urmate”.

(sursa foto – Obiectiv Vocea Brailei)