23 IUNIE, TEATRUL “MARIA FILOTTI” – AVANPREMIERA SPECTACOLULUI “REGELE GOL”, DE EVGHENI SVART

Sambata, 23 iunie, la ora 18:30, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” Braila va avea loc avanpremiera ultimei reprezentatii din aceasta stagiune, „Regele Gol”, de Evgheni Svart, in regia si versiunea scenica a lui Lucian Sabados.

Preluand motivul central din basmul “Hainele cele noi ale imparatului”, piesa „Regele gol” trateaza in parabole probleme grave cu care se confrunta lumea contemporana – in speta, aspecte ale unui sistem totalitar. Hans Christian Andersen a scris acest basm, care, prin mesaj, este destinat mai mult adultilor, decat copiilor. Este o ilustrare vie a infatuarii fara limite, a slugarniciei, a ignorantei si a conformismului de turma, toate acestea devenind mijloace de speculatie pentru escroci. Scrisa in 1934, in plina ascensiune fascista, piesa lasa sa se ghiceasca multe in spatele replicilor rostite pe scena, devenind o vehementa satira la adresa dictaturii in general si un apel la sinceritate, frumusete morala si dreptate.

Regia artistica si ilustratia muzicala: Lucian Sabados

Decorul: Gheorghe Mosorescu

Costume: Elena Gheorghe

Muzica originala si orchestratia: Cornel Cristei

Coregrafia: Gelu si Dana Baciu

Concept video si proiectii: Stefan Cudalbeanu

Distributia: Adrian Stefan, Nicholas Catianis, Zane Jarcu, Narcisa Novac, Lucian Panzaru, Catalina Nedelea, Elena Andron, Flori Popa, Silvia Tariq, Dan Moldoveanu, Wanessa Radu, Alex Iordache