BOBOC: RENUNTAREA LA TRANSPORTUL DE TIP MAXI-TAXI A FOST O IDEE BUNA; MODUL IN CARE S-A PUS IN PRACTICA A FOST UNUL GRESIT

Prim-vicepresedintele PNL Braila, Catalin Boboc, este de acord, de principiu, cu varianta renuntarii la transportul public de tip maxi-taxi pe raza municipiului, aleasa de conducerea Primariei, insa considera ca modul in care s-a procedat la punerea in practica a acestei solutii a fost unul gresit. Mai exact, Boboc sustine ca primarul Marian Dragomir (PSD) nu a avut o imagine de ansamblu asupra situatiei, nu a facut o analiza a capacitatii firmei “Braicar” de a prelua toate traseele care pana la finele anului 2017 au fost acoperite de microbuzele maxi-taxi, nu s-a asigurat ca firma amintita are autobuzele si numarul de soferi necesari pentru a-si asuma si aceste trasee suplimentare.

Ca atare, spune liberalul, brailenii sunt nemultumiti de modul in care se asigura in prezent transportul public de calatori pe raza municipiului: “Eu vad lucrurile cam asa: in momentul in care vrei sa iei astfel de masuri, iei si faci un calcul: te pregatesti cu mijloace de transport, vezi daca ai soferi suficienti si incet, incet, pe masura ce expira acele licente, te apuci si inlocuiesti pe acele trasee microbuzele maxi-taxi. Nu vii si din dorinta de a arata ca faci ceva, pompieristic, te-ai apucat sa cumperi cele mai nepotrivite autobuze, care cred ca nici la tara n-ar face fata, sa transporte oamenii dintr-un capat in altul al satului. Autobuze de 14 locuri, care au iesit din garantie, nu stiu daca stiti, pentru ca noi nu le exploatam asa cum trebuie si cum scrie in fisa lor tehnica, ci evident, ele fiind prea mici, sunt supraincarcate.

Ce inseamna asta? Inseamna ca avem un primar care nu vede lucrurile pe termen lung, ci care doar reactioneaza punctual la niste probleme. La un moment dat, actiunea asta punctuala si raspunsul punctual la probleme ne va duce intr-un mare haos”.