CHIRIAC, ACUM 2 ANI: TREBUIE SA AVEM UN MANAGEMENT POLITIC LA CJ, CA SA EVITAM SCANDALUL DIN SEDINTE

In aceasta luna se implinesc 2 ani de cand Iulian Chiriac (PSD) a preluat conducerea CJ Braila.

In 2016, inainte de alegerile locale, Chiriac era intrebat de ziaristi cum va reusi sa tina lucrurile sub control, daca va fi ales presedinte CJ, avand in vedere ca in perioada 2014-2016, sedintele de Consiliu au fost un permanent circ si scandal. La acea vreme, social-democratul nu avea niciun dubiu ca va putea stapani situatia si ca sedintele CJ se vor desfasura intr-o atmosfera civilizata. El ne-a spus si care era solutia pe care o are in vedere – “managementul politic”: “Cred ca trebuie sa avem un management politic. Au fost lucruri bune si lucruri proaste – sau rau gestionate -, dar lucrurile trebuie indreptate si cred ca cu o anumita viziune, ele pot fi puse pe fagasul normal si pe o anumita dezvoltare.

Ma gandesc ca partea de management a unei organizatii tine foarte mult de echipa, deci trebuie o echipa puternica acolo, in care oamenii sa-si stie foarte bine treaba si sa inteleaga ca trebuie sa-si faca treaba pe lege, asumat, fara niciun fel de riscuri sau impuneri din partea cuiva, iar la partea de politic, vorbesc de proiectele noastre, ale primarului Marian Dragomir, ale colegilor nostri din CJ, proiecte pe care trebuie sa le ducem mai departe, pentru a dezvolta acest judet si acest oras.

Suntem oameni politici, trebuie sa avem un program politic foarte coerent, foarte bun si foarte explicit, dar conteaza si partea de management organizational, unde echipa de functionari publici din CJ trebuie sa fie oameni foarte bine pregatiti, sa-si asume anumite decizii, pentru ca sunt foarte multe functii importante acolo, nu neparat presedintele CJ spune ca este alba sau neagra, oamenii, echipa, functionarii publici trebuie sa-si asume din punct de vedere legal decizia pe care vrei sa o iei tu”.

Acum, dupa 2 ani de mandat al lui Chiriac, putem constata ca “managementul politic” nu a fost cea mai fericita solutie, iar sedintele CJ sunt in continuare la nivelul de circ si scandal.