CHIRU: ACORDAREA ATATOR GRATUITATI PE MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN E O TAMPENIE. DRAGOMIR ISI ATRAGE ELECTORAT PE BANII PUBLICI

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, considera ca primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), nu este deloc un om gospodar, dovada ca dupa primii 2 ani de mandat ai acestuia, municipiul arata cum arata. Chiru il compara pe Dragomir cu unul dintre fostii primari ai orasului, Anton Lungu, zis “Tataia”, care in opinia sa a ramas, de aproape 3 decenii, etalonul primarului gospodar: “Noi, brailenii, vrand, nevrand, ne raportam la Tataia Lungu, care a fost contemporan cu el. La varsta lui, Tataia era de o mobilitate… pur si simplu nu puteai sa-i reprosezi munca de teren, il gaseai unde trebuie, cunostea totul, era intr-un fel…

Dupa 20 de ani, orasul n-a crescut, pentru ca PSD – care a condus in acest interval permanent – nu a facut nimic ca sa atraga investitori. Stancu (Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte CJ Braila, PSD – n.r) a mai incercat, dar aparandu-si interesele – si aici era un lucru rau. Nu ai investitii, nu ai plus valoare, stim foarte bine, nu ai buget”.

Si in ceea ce priveste modul in care este gestionat bugetul municipiului, Chiru are unele nemultumiri, iar una dintre acestea se refera la modul in care edilul sef aloca sume importante de bani lunar pentru a acoperi gratuitatile acordate elevilor si pensionarilor pe mijloacele de transport in comun. In opinia taranistului, acordarea atator gratuitati este “o tampenie”: “Nu o numesc <<pomana electorala>>, o numesc <<o prostie>>, <<o tampenie>> a lor: cum poti sa dai atatea gratuitati la transport, cand <<Braicar>> e in halul in care e? Ai pretentia ca oamenii aia sa traiasca cu salariul minim dupa 30 de ani de soferie? Soferii aia au inteles o data ca-i de la partid, ca e seful, ca <<sa traiti!>>, dar la un moment dat au spus <<Nu mai pot!>>. Din cauza acestor tampenii, ca nu pot sa le numesc altfel! Tu te folosesti de banii publici ca sa iti atragi electorat? In continuare faci aceeasi greseala pe care au facut-o si stramosii tai in ultimii 30 de ani?

Dar el (Marian Dragomir – n.r.) a dus chestia asta la… este o problema de partid deja! Cifrele sunt impresionante. Daca lunar se cheltuie banii aia pentru a sustine transportul unora … mie mi se pare absurd, indiferent de problemele sociale – care nu sunt generate de noi, sunt generate de cei care au fost in ultimii 28 de ani in varful administratiei. Adica de ei”.