CHIRU: SUNT DOAR 5 CONSILIERI CARE STIU DESPRE CE VORBESC – POPA, BOTEA, NECHITA, DRAGHINCESCU SI IORDACHE

Gheorghe Chiru, presedintele PNTCD Braila, considera ca in primii doi ani de mandat, Iulian Chiriac (PSD) “nu a putut sa ajunga la inaltimea pretentiilor”, ca presedinte al Consiliului Judetean. Pe de alta parte, Chiru este de parere ca nici consilierii nu-s mai buni, fiindca dintre zecile de alesi din CLM si CJ, nu sunt decat vreo 5 care stiu despre ce este vorba in administratia publica si sunt activi, restul fiind doar de forma acolo, ca sa ridice mana la vot.

Cat priveste scandalul continuu din sedintele CJ, taranistul este de parere ca acesta “nu ne face bine nici celor din politica, nici consilierilor si nici institutiei CJ, pentru ca o astfel de atmosfera nu face decat sa decredibilizeze tot”.

Intrebat care sunt cei 5 consilieri la care face referire, liderul PNTCD i-a enumerat pe Petrica Popa (consilier municipal PNL), Bogdan Botea (consilier municipal PND),  Simona Draghincescu (consilier judetean PND), Ovidiu Nechita (consilier judetean PNL) si Stefan Catalin Iordache (consilier judetean PND), care “au o doza de nonconformism – asta e foarte important – si au niste ani prin politica”.

Cand este vorba de Draghincescu, insa, Chiru spune ca aceasta a fost redusa la tacere, fiindca dupa ce partidul sau a devenit aliat al PSD, PND-ista nu-si mai permite sa emita opinii critice: “A facut pactul cu diavolul si nu mai poate vorbi. Aia te tin acolo, baga jar incontinuu si nu ai cum… Nu poate, pentru ca a sustinut o cauza si la PSD trebuie sa fii doar in rand si ciocul cat mai mic, indiferent de cat de vocala ar putea fi ea. Si ea poate spune lucruri, dar acum a ales chestia aia si e complicat. Din punctul asta de vedere, ea nu va conta si nu conteaza, pentru ca nu poate sa se suceasca…”.

Despre Ovidiu Nechita, Chiru a comentat: “Nechita a ramas un tip documentat, care e, intr-adevar, mai dur in limbaj, dar nu ne nastem toti oratori si poate nici nu si-a dorit vreodata sa se specializeze in a vorbi la tribuna. Lucrul asta poate fi rezolvat, in sensul ca suna uneori – si mai ales in urechile celor din stanga – intr-un fel discursul lui Ovidiu Nechita, pe care il vad un tip care e aplecat asupra lucrurilor. Stie lucruri, pentru ca citeste. Este foarte important. Din punctul asta de vedere, el isi face treaba pentru PNL”.

Presedintele PNTCD Braila apreciaza insa si activitatea din ultima vreme a consilierului Stefan Catalin Iordache, care “i-a dat pe-astia cu… i-a intors pe dos”, fiindca are o gramada de informatii din “inima puterii”: “El de-a lungul timpului a acumulat o gramada de informatii si e firesc sa stie, iar modul in care o face mie imi place”.

Chiru a mai spus ca dincolo de toate disputele pe care le-a avut cu Iordache in trecut, dezvalurile pe care PND-istul le face acum despre neregulile din municipiu si din judet sunt de salutat: “Eu vorbesc de omul care face politica si are reactii acum – aia e reactia normala, chiar daca e mai colorata. Dar place, la Braila. Deci el spune lucrurilor pe nume de la A la Z, nu scapa nicio virgula, chiar daca o face intr-un mod mai colorat, stie el de ce. Acolo a gasit si material… La CJ a gasit si material”.