DRAGOMIR: AM INTARZIAT CU AMENAJAREA STATIILOR MODERNE PENTRU CA AM INVESTIT IN ACHIZITIA DE AUTOBUZE MAI MULT DECAT ERA PLANIFICAT

La doi ani de la preluarea mandatului de primar al municipiului Braila, Marian Dragomir (PSD) considera ca in domeniul transportului in comun s-a inregistrat un progres vizibil.

Dragomir a amintit despre cele 30 de autobuze noi cumparate de firma “Braicar” – ce apartine Consiliului Local Municipal – in aceasta perioada si despre planul de achizitii pana la finele anului: “Ne-am asumat la un moment dat ca vom achizitiona 10 autobuze pe an si in al treilea an de mandat vom  face analiza asupra impactului maxi-taxi in municipiul Braila, in ceea ce priveste continuarea acelor contracte sau rezilierea lor. Am constatat dupa un an de mandat ca bugetul municipiului Braila era prejudiciat si am fost  nevoiti sa luam masuri pentru rezilierea acelor contracte (cu operatorii privati – n.r.). Din acest motiv, am fost nevoiti sa suplimentam numarul autobuzelor care au fost cumparate din banii Primariei municipiului Braila, in detrimentul altor investitii pe care le-am facut la <<Braicar>>. De exemplu, am intarziat cateva luni de zile cu statiile acelea moderne de care spuneam in campania electorala si urmeaza ca in a doua jumatate a acestui an sa lansam licitatia pentru statii, deoarece pana in prezent, in loc de 10 autobuze pe an, am alocat fonduri pentru achizitia unui numar de 30 de autobuze, care au ajuns deja in municipiul Braila – 16 de capacitate medie, 16 de capacitate mica -, iar saptamana aceasta a fost semnat contractul pentru inca 5 autobuze de capacitate medie”.

Edilul sef a precizat ca aceste ultime 5 autobuze sunt cumparate cu cel mai mic pret platit pana acum, de 96.000 euro plus TVA.

Primaria mai are in vedere alocarea de noi fonduri pentru achizitia de autobuze in cea de-a doua jumatate a acestui an, iar pana la finele anului se vor depune si proiectele pe programe europene pentru cumpararea a 10 autobuze electrice si 6 tramvaie noi.

In plus, Dragomir mai bifeaza ca o realizare a mandatului sau introducerea de abonamente gratuite pentru elevi si studenti pe intreg anul calendaristic, nu doar in perioada in care se tin cursuri.