DRAGOMIR: CEL CARE A CASTIGAT LICITATIA PENTRU ASFALTAREA DIN LACU DULCE A FACUT SI CONTESTATIA. E O SITUATIE ABSOLUT HILARA!

Primarul Brailei, Marian Dragomir, este nemultumit de “procedurile dificile” prevazute de legislatie in ceea ce priveste lucrarile de reparare a strazilor,  care au intarziat sau chiar blocat anumite proiecte din municipiu, nemultumind atat administratia, cat si cetatenii. El a amintit de proiectul modernizarii Caii Galati, care teoretic, trebuia sa fie gata in decembrie 2017, dar care practic este in stadiul de organizare a celei de a doua licitatii.

Edilul sef a vorbit despre o situatie “absolut hilara” si in ceea ce priveste lucrarile de asfaltare din zona Lacu Dulce: “Cel care a castigat licitatia a facut si contestatia. Ne-a contestat pe noi, pentru ca i-am solicitat, inainte de a-l declara castigator al licitatiei, un document pe care chiar el il solicitase de la ceilalti, cand i-a contestat pe ceilalti. Dar acestea sunt procedurile si hatisurile birocratice, care de cele mai multe ori sunt greu de inteles si de mine, daramite de cetateni”.

Dragomir  spune insa ca dincolo de cauzele obiective, care nu tineau de primar si de Primarie, au existat si cauze imputabile celor din institutia pe care o conduce, pentru anumite intarzieri sau blocari ale lucrarilor din diverse domenii: “Uneori, da, au existat, pentru ca la un moment dat, comisia de licitatie isi asuma atunci cand desemneaza un castigator sau atunci cand exclude pe cineva. Si a fost nevoie sa se solicite de mai multe ori clarificari, pentru a nu ajunge in situatia in care un contractant sau un ofertant sa dea in judecata Primaria municipiului Braila. Au fost si astfel de situatii”.

Primarul a mai comentat ca in general, este multumit de ritmul de lucru de pe santierele deschise in prezent in oras.

L-am intrebat pe edil daca este multumit si de modul in care specialistii din Primarie fac verificari in teren, pe partea de reparatii strazi, iar acesta ne-a dat asigurari ca de fiecare data cand s-au primit sesizari cu privire la calitatea unor lucrari, s-a cerut firmei respective sa refaca lucrarile pe banii ei. Pe de alta parte, Marian Dragomir a comentat ca dincolo de problemele semnalate de cetateni mai mult sau mai putin public, subordonatii sai au mai depistat si ei diverse deficiente si au solicitat remedierea acestora.

Declaratia integrala a primarului pe aceasta tema, aici: