DRAGOMIR: DA, PROBABIL CA SUNT MII DE FACTURI ERONATE EMISE DE CUP DUNAREA PENTRU TAXA PE APA DE PLOAIE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca pana la aceasta data, Compania de Utilitati Publice (CUP) Dunarea nu a terminat verificarea facturilor clientilor sai pe ultimii 3 ani, in ceea ce priveste calculul taxei pe apa de ploaie. Dragomir a afirmat ca angajatii CUP verificat, totusi, “o mare parte” dintre facturi si ca s-a dovedit ca unele dintre ele au fost calculate gresit, in sensul ca s-a incasat mai mult decat era corect, iar in alte cazuri s-a incasat mai putin decat era corect.

Edilul sef a confirmat ca este vorba despre cateva mii de facturi calculate gresit, in privinta taxei pe apa de ploaie: “Da, probabil. Sunt si facturi corecte, sunt si facturi eronate. Marea majoritate a facturilor eronate au aparut si ca urmare a faptului ca un cetatean, la un anumit moment, si-a declarat o suprafata pe proprie raspundere, care nu corespundea cu realitatea”.

In plus, a spus primarul, exista alti circa 2.000 de cetateni care nu au fost gasiti acasa sau au refuzat sa-i primeasca pe angajatii CUP, iar compania va trebui sa gaseasca o metoda pentru a actualiza suprafetele de teren si in cazul acestora.

Intrebat ce se va intampla in continuare, in cazul cetatenilor carora li s-a facturat incorect taxa pe apa de ploaie, Marian Dragomir a explicat ca dupa ce se vor finaliza toate verificarile, CUP va trimite cate o adresa fiecarui client de acest tip, in care il va informa in legatura cu greselile din facturi – daca au de primit bani sau daca au de platit in plus: “Pentru cei care au de platit bani la CUP Dunarea se va stabili, cred, un termen rezonabil, iar cei care au de primit bani de la CUP Dunarea vor primi un document privind propunerea unei compensari, astfel incat in perioada urmatoare acestia sa nu mai plateasca serviciile, pana la echivalentul acelei sume”.

Declaratia integrala a edilului sef pe aceasta tema, aici: