DRAGOMIR SUSPECTEZA CA GREVA DE LA BRAICAR A FOST “COORDONATA POLITIC”, FIINDCA UNII AU VRUT SA “I-O DEA PRIMARULUI”

Primarul municipiului Braila, Marian Dragomir (PSD), nu considera ca ar fi avut o atitudine aroganta in timpul crizei din transportul public de calatori, din cauza grevei spontane a angajatilor de la “Braicar”. Desi a fost acuzat de unii politicieni locali, dar si de unii dintre protestatari, ca ar fi tratat cu aroganta grevistii, Dragomir spune ca a avut toata disponibilitatea pentru dialog, inca de la inceputul mandatului sau. Edilul a explicat ca a avut intalniri cu cei de la “Braicar” inainte de campania electorala, dar si dupa ce a castigat functia de primar al municipiului.

Dragomir suspecteaza insa ca in declansarea grevei spontane care a paralizat transportul public de calatori in municipiu mai mult de o saptamana, a avut o implicare si politicul; mai mult, primarul crede ca totul a fost pus la cale ca sa-i strice lui imaginea: “Din pacate, am constatat ca intr-o perioada in care eu eram plecat, fara sa stiu, a pornit aca greva. Exista tot felul de discutii ca la un moment dat, greva respectiva a fost coordonata si politic, dar eu nu sunt in masura sa fac afirmatiile pana la capat sau sa dovedesc acele lucruri, ca… Am inteles ca unii dintre cei care au fost coordonatori ai grevei respective sunt inscrisi pe la diverse partide politice, lucru care este pacat, cand ajungem sa stergem cu buretele toate investitiile care s-au facut la <<Braicar>>, doar pentru a suferi toti cetatenii din municipiul Braila, ca sa <<i-o dam primarului>>, pe romaneste.

Am toata disponibilitatea pentru a discuta cu absolut oricine, in orice conditii. In schimb, am avut o situatie inedita, fiind plecat nu la 2 pasi, ci in Japonia, intr-o deplasare organizata de Banca Mondiala, pe cheltuiala Bancii Mondiale. Si mi-as fi dorit foarte mult ca cei care au organizat acel protest care a fost declarat de instanta ilegal, inainte sa-l declanseze, sa vina sa discute cu mine, asa cum am facut cu 2 saptamani inainte si am asteptat ca dansii sa mearga la <<Braicar>>, sa verifice situatia economica de acolo, asa cum au facut-o si cand m-am intors, cu toata deschiderea din partea mea, cu toata disponibilitata de a discuta pe cifre. Societatea trebuie sa ofere servicii de calitate tuturor brailenilor si salarii decente angajatilor, fara a intra in faliment”.