NEUROCHIRURGUL ALEXANDRU VLAD CIUREA CONFERENTIAZA LA BRAILA PE TEMA „LIMITELE CREIERULUI UMAN SI ALZHEIMER PE INTELESUL TUTUROR”

Sambata, 30 iunie, la ora 10:00, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila va avea loc conferinta „Limitele creierului uman si Alzheimer pe intelesul tuturor”, sustinuta de prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, o somitate mondiala in domeniul neurochirurgiei. Intrarea este libera.
Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea este presedintele Societatii Romane de Neurochirurgie si membru fondator in mai multe organizatii de specialitate din Statele Unite ale Americii si Europa. El a fost implicat si coordonarea a 20 proiecte nationale si internationale de cercetare in perioada 2000- 2006 si a publicat articole in mai multe publicatii de specialitate romanesti si internationale. In prezent, el este seful Departamentului Neurochirurgie si director stiintific la Spitalul „Sanador” din Bucuresti.

Dr. Ciurea a primit numeroase premii si distinctii, dintre care amintim: Premiul pentru „Inovatie in predarea medicinii” la Gala Healthcare; Diploma de Excelenta „Neurovasc” acordata de Congresul International de Chirurgie Cerebrovasculara, Mumbai, India; Ordinul National „Serviciu credincios”, in grad de Comandor (2000), acordat de presedintele Romaniei; Premiul de Excelenta Medica Academica & British Journal pentru intreaga activitate.
Doctorul Alexandru Vlad Ciurea are la activ peste 23.000 de operatii pe creier si este posesorul Brevetului de inventie pentru Drena Unitub (o inventie larg folosita pe plan mondial pentru tratarea hidrocefaliei) si a Certificatului de Inovatie inregistrat la OSIM privind Anatomia ascunsa din Opera lui Michelangelo.