CORUL MIXT „TRISON” A OBTINUT PATRU PREMII IN GRECIA

Corul mixt „Trison“ din cadrul Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Braila, dirijat de profesorii Marcica si Stefan Lupu, a fost premiat de patru ori la cea de-a XVI-a editie a Concursului Coral International „Antonio Vivaldi” Karpenissi – Grecia, care s-a desfașurat in paralel cu cea de-a XXII-a editie a Festivalului Coral International din localitate. Manifestarea a avut loc in perioada 30 iunie – 3 iulie si a reunit in festival si concurs 19 coruri reprezentand Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel si Romania.

Corul brailean – de altfel, singurul reprezentant al tarii noastre la aceasta editie -, si-a adjudecat Premiul I si medalia de aur la sectiunea Muzica religioasa, 2 Premii II si medalii de argint la sectiunile Coruri mixte si Muzica Folk, iar dirijorii Marcica si Stefan Lupu au primit Premiul special pentru contributia adusa la performantele obtinute.

Pe parcursul manifestarii, Corul „Trison” a mai fost invitat si la alte evenimente din programul evenimentului. Astfel, pe 30 iunie, brailenii au fost prezenti in recital la Centrul de conferinte din Karpenissi, prilej cu care „Trison” a primit diploma si placheta Festivalului, pentru ca in ziua urmatoare sa ia parte la parada organizata in centrul orasului. De asemenea, pe 2 iulie, „Trison” a sustinut un recital in aer liber la River Art Cafe, langa Karpenissi, iar o zi mai tarziu a oferit un concert de muzica religioasa in biserica „Sfanta Maria” din localitate.