DANAILA, DESPRE CASA TINERETULUI, INCHISA IN 2015: CAT VA MAI DURA PANA CAND CLADIREA VA FI FUNCTIONALA?

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) a cerut lamuriri, la cea mai recenta sedinta CJ Braila, cu privire la stadiul lucrarilor de la Casa Tineretului, care a fost inchisa  in 2015 – dupa tragedia de la clubul „Colectiv” -, pentru ca nu indeplinea conditiile de siguranta impuse de ISU.  Mai exact, in urma verificarilor facute atunci, s-a descoperit ca instalatia antiincendiu nu este functionala, iar din acest motiv nu s-a mai permis organizarea de  activitati cu public in Casa Tineretului, care are cea mai mare sala de spectacole din Braila.

Conducerea CJ a alocat fonduri pentru executarea lucrarilor  necesare, insa proiectul a fost unul cu probleme, atat  in ceea ce priveste partea de reabilitarea statiei de pompare a apei pentru stingerea incendiilor cat si in ceea ce priveste inelul antiincendiu din interiorul imobilului.

In acest context, Danaila l-a intrebat pe presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), cat va mai dura pana se va deschide din nou Casa Tineretului: “Consiliul Judetean a organizat Festivalul international <<George Grigoriu>> si din pacate, nu s-a reusit ca aceasta sala sa fie functionala pana la momentul festivalului. Totusi, e o chestiune cu care Braila ar trebui sa se mandreasca, unde ar trebui sa vina foarte multa lume; incinta in care s-a desfasurat festivalul a fost insuficienta pentru numarul mare de cereri de bilete. Voiam sa va intreb cat va mai dura pana cand aceasta cladire va fi functionala si din punct de vedere al sistemelor de stingere a incendiilor si de ce dureaza atat de mult. E o investitie relativ simpla, nu e o chestiune deosebita, iar de aceasta cladire si municipiu, si judetul cred ca au nevoie, deci trebuie facut intr-un fel sau altul sa finalizam lucrarea asta cat mai repede”.