IONITA: DIN CAUZA MAJORARII PENSIILOR CU CATIVA LEI, UNII DINTRE VARSTNICI NU VOR MAI BENEFICIA DE COMPENSARE DE 90% LA RETETELE PENTRU MEDICAMENTE

Deputatul brailean Antoneta Ionita (PNL) acuza „ipocrizia” Guvernului PSD – ALDE, care „loveste in pensionarii cu venituri modeste”, ce beneficiau de medicamente compensate.

Intr-un comunicat dat publicitatii, dr. Ionita sustine ca marirea punctului de pensie inseamna, de fapt, afectarea unora dintre facilitatile de care pensionarii beneficiau, cea mai importanta dintre acesta fiind compensarea la retetele pentru medicamente: ”De fapt, asistam la o ipocrizie fara margini, ridicata la statut de mare realizare. Inca o dovada ca actualul guvern este rupt de realitate si incearca sa manipuleze, spunand doar partea de adevar care-i convine”.

Deputatul a dat exemplul pensionarilor cu venituri de pana la 900 de lei/luna, care primeau o compensare de 90% la retetele pentru medicamente: „Odata cu majorarea pensiilor, sute de mii de pensionari care vor depasi acest plafon doar cu cativa lei, nu vor mai beneficia de acest procent de compensare, ci doar de 50%, ceea ce inseamna ca vor cheltui mult mai mult pe medicamente. Imaginati-va ca un pensionar care depaseste plafonul de 900 de  lei cu 10 lei si care are nevoie de medicamente de 200 de lei, lunar; va trebui ca de acum inainte sa scoata din buzunar 100 de lei. Primeste 10 lei si cheltuie in plus 80 de lei pentru medicamente. Aceasta este realitatea pe care Guvernul PSD – ALDE nu o recunoaste.

Adaugati acestei situatii si majorarea constanta a pretului la medicamente si aveti imaginea completa a unui tablou in care pensionarii sunt sacrificati, dar amagiti cu realizari de carton”.