LUNGU: LA SPITALUL JUDETEAN BRAILA NU S-A MAI IGIENIZAT/DEZINFECTAT UN SALON DE PESTE 5 ANI

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) constata ca premierul Viorica Dancila vorbeste cu mare lejeritate despre de salarii mari in Sanatate, despre investitii in spitale regionale si in spitale judetene, in timp ce realitatea din teren, in domeniul amintit, este de-a dreptul ingrijoratoare. Lungu a comentat pe o retea de socializare ca dincolo de vorbele mari ale guvernantilor, adevarul este ca la Braila (si el banuieste ca si la alte localitati din tara), in spitale sunt o multime de probleme care afecteaza, pana la urma, pacientii: “Madame Docila vorbeste de salarii mari in Sanatate, de investitii in spitale regionale (Braila-Galati) de investii in spitale judetene… dar la Spitalul Judetean Braila (cred ca si in alte spitale din tara), cadrele medicale nu pot sa-si desfasoare activitatea (investigatii de calitate) datorita multor lipsuri din sistem. Incepand de la defectarea unor aparate (tomograf, RMN, Colonoscop, etc) care ajuta la investigarea, depistarea bolilor si terminand cu banalul CD pe care se inregistreaza rezultatele imagistice. De unde sa recomande medicul o medicatie cat mai buna, daca nici apa oxigenata nu gaseste in farmacia spitalului? Mai vorbim despre spatiile de cazare ale pacientilor? La Braila nu s-a mai igienizat/dezinfectat un salon de peste 5 ani…
Cadrele medicale s-au multumit cu maririle de salarii, dar nu s-au asteptat la o asemenea decadere a sistemului de sanatate.
De lipsa unor medicamente importante tratarii unor boli grave nu vorbeste nimeni?
De medicamentele importante pentru bolnavii cronici scoase de pe lista medicamentelor compensate nu vorbeste nimeni ?
Dar se promite… si mor oameni cu zile… asta-i sistemul de sanatate din ROMANIA condusa de cei care promit, dar nu fac nici 10%!”.