NITA: LA GRAU SI LA RAPITA NU AU FOST RECOLTE SPECTACULOASE ANUL ASTA, PENTRU CA S-A SEMANAT “IN BOLOVANI”

Daca in unele zone ale tarii fermierii reclama pierderi importante, ca urmare a ploilor au blocat campania agricola – cele mai afectate fiind graul si rapita -, in judetul Braila nu sunt astfel de situatii. Cel putin asa spune deputatul brailean Nicu Nita (PSD), el insusi fermier, care ne-a declarat ca  in judetul nostru nu sunt astfel de probleme nici la grau (care in alte judete a incoltit din cauza ploilor) si nici la rapita (la care gradul de scuturare este mare, in zonele din tara in care cultivatorii n-au apucat sa recolteze).

Nita ne-a mai spus  ca la Braila s-a incheiat recoltarea graului de circa o luna: “Intr-adevar, la nivel national sunt probleme. La noi in judet, insa, din ce stiu eu, nu sunt astfel de situatii. Nu se pune problema de incoltit graul sau de alte lucruri de genul asta. Noi avem cam o luna de zile de cand am recoltat si graul, si rapita”.

Intrebat cum sunt recoltele anul acesta, Nita a comentat: “E o vorba: recoltele sunt foarte bune, dar numai cand le bagi in hambar. Ca daca vine o ploaie cum s-a vazut in unele judete, o grindina, ti-a facut recolta praf. Ma refer ca ce s-a recoltat pana acum.

La grau si la rapita, oricum, nu au fost recolte asa spectaculoase, pentru ca s-a semanat <<in bolovani>>, cum se spune, fiindca a fost seceta anul trecut.

Dar de-acum incolo, la floarea soarelui, porumb,  soia, vor fi recolte bune, fiindca ploile din ultima perioada au fost mana cereasca pentru aceste culturi”.