TABARAC: DRAGOMIR PARE SA FI INTELES, IN SFARSIT, IMPORTANTA TRANSPORTULUI ELECTRIC

Liberalii braileni  sustin ca decizia Municipalitatii de a cumpara pentru firma “Braicar” autobuze electrice si tramvaie noi, precum si statii de incarcare rapida si statii de incarcare lenta este “un succes al grupului consilierilor PNL Braila, care au avut aceasta initiativa inca de la inceputul acestui an”.

Mai exact, liberalii fac referire la un proiect cu finantare europeana in valoare de 26.900.000 euro, aprobat recent, care vizeaza achizitionarea a 10 tramvaie noi, 11 autobuze electrice noi de capacitate medie, 11 statii de incarcare lenta si 3 statii de incarcare rapida. 98% din valoarea proiectului (respectiv 26.362.000 euro) va fi acoperita din fonduri europene, iar de la bugetul local se va plati doar  cofinantarea de 2% din valoarea totala a proiectului (538.000 euro). Alocarea celor circa 500.000 euro de la bugetul local a fost aprobata la finele saptamanii trecute, in sedinta CLM Braila.

Intr-un comunicat dat publicitatii de PNL Braila se arata: “La constructia bugetului pe 2018, una dintre propunerile PNL a fost achizitia de mijloace de transport in comun electrice, care au o serie de avantaje evidente: cresc siguranta in trafic, maresc gradul de confort al pasagerilor, diminueaza poluarea si, deloc de neglijat, micsoreaza costurile transportului in comun. Liberalii au identificat si o varianta pragmatica de realizare a investitiei: achizitionarea integrala a mijlocelor de transport si plata acestora in decurs de cinci-sapte ani. Propunerea a fost respinsa, asa cum s-a intamplat cu toate amendamentele liberalilor, indiferent de oportunitatea sau importanta acestora”.

Presedintele organizatiei municipale PNL Braila, consilierul municipal Adrian Tabarac, sustine: ”Dupa mai bine de jumatate de an, Marian Dragomir pare sa fi inteles, in sfarsit, importanta transportului electric. Ne bucuram ca, desi a durat atat de mult pana sa isi dea seama ca varianta este una viabila si eficienta, primarul a acceptat si aplica propunerea PNL. Pana la urma, important este ca se realizeaza ceva pentru comunitate, ca brailenii vor beneficia de un transport in comun modern si civilizat, iar costurile suportate din bugetul local vor fi minime”.

In comunicatul de presa se mai arata ca urmatorul pas, dupa implementarea transportului electric, va fi scaderea pretului la biletele si abonamentele pentru transport public, in conditiile in care „costurile cu motorina vor disparea, iar cheltuielile de exploatare se vor reduce considerabil”.

De asemenea, liberalii asteapta sa fie aplicata si propunerea lor de eliminare a taxei pe apa de ploaie din facturile cetatenilor, dat fiind ca acum administratiile locale pot face acest lucru prin hotarare de consiliu local.