INVITATIE LA O EXCURSIE PE BICICLETA, IN CADRUL ACADEMIEI DE VARA A BIBLIOTECARILOR CICLISTI

In perioada 14 – 19 august se desfasoara cea de-a doua editie a Academiei de vara a bibliotecarilor ciclisti Ciclobiblio 2018. Timp de sase zile, bibliotecari si prieteni ai bibliotecilor vor pedala impreuna de la Constanta, pana la Galati. Traseul masoara 350 de km si va dezvalui participantilor cultura si traditiile din zona Dobrogei.

Din Braila participa la aceasta activitate patru persoane – Corina Ciuraru si Cerasela Georgescu, bibliotecari la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila, precum si Alois Ciuraru si Dionisie Mocanu. Grupul va ajunge la Braila duminica, 19 august si va vizita Biblioteca.

Toti cei interesati de acest eveniment sunt invitati sa ii insoteasca pe participanti, pe biciclete, pana la destinatia finala, Galati.

Anul acesta vor pedala 23 de participanti din patru tari: Romania, Croatia, Letonia si Ungaria.

Academia de vara a bibliotecarilor ciclisti #cicloBiblio2018 se adreseaza tuturor celor care iubesc bibliotecile si cartile si sunt gata sa pedaleze 350 de km. Pe durata turului, participantii vor fi cazati la camine scolare, costurile de cazare si masa urmand sa fie suportate de chiar de catre acestia, prin taxa de participare.

Evenimentul este initiat si organizat de un grup de bibliotecari din Romania, cu sprijinul Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, Asociatiei Bibliotecarilor din Romania si al Fundatiei “Progress”.