CHIRIAC, DESPRE NECHITA SI IORDACHE: ISI FAC PUBLICITATE ELECTORALA. POATE VOR FUNCTIA DE PRESEDINTE, POATE CEA DE DEPUTAT

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), spune ca este un simplu om, nu un robot si ca atare, se mai enerveaza si mai “rabufneste” in sedintele CJ, atunci cand comentariile consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND) depasesc o anumita limita.

Chiriac a precizat ca personal, nu are nicio problema nici cu Iordache si nici cu celalalt consilier care il ia peste picior in sedinte, Ovidiu Nechita (PNL), insa ideea este ca dupa ce pui niste intrebari, este cazul sa asculti si raspunsurile: “Sunt constient ca prin aceasta functie sunt si o tinta vie, nu neaparat din exterior, poate si din interior, de peste tot. M-am obisnuit cu lucrul acesta. Speram ca lumea va invata si va percepe sau va citi efectiv declaratiile mele si ale fiecarui consilier”.

Seful CJ spune ca dincolo de aceste atacuri mai mult sau mai putin civilizate, daca si-a asumat functia respectiva, isi va duce mandatul pana la capat, adica pana in 2020: “Pe strategia si pe lucrurile pe care le-am promis in campania electorala in 2016, in jur de 80% sunt aproape realizate”.

Pe de alta parte, presedintele CJ se astepta ca in sedintele CJ lucrurile sa fie din ce in ce mai dificile: “Eu v-am spus ca lucrurile si discutiile in cadrul CJ nu se vor imbunatati, ci se vor inrautati. Si cred ca am inceput sa am si eu <<viziuni>>, cum se spune – nu neaparat de posturi, ci de modul in care unii oameni isi pot face pana la urma publicitate electorala, ca pana la urma asta se intampla. Cu siguranta despre asta este vorba: de a avea notorietate”.

Intrebat ce functii ar putea tinti consilierii ”vocali” la care face referire – respectiv Stefan Catalin Iordache si Ovidiu Nechita -, in afara de aceea de consilier, Chiriac a raspuns: “Poate functia de presedinte (CJ – n.r.), poate functia de deputat, eu stiu?

Dar v-am zis, nu am nimic personal nici cu domnul consilier Nechita, nici cu domnul consilier Iordache; chiar discutam despre proiecte. Eu va spun ca aceste mici sicane se intampla doar in sedintele de Consiliu si v-am zis care este motivul. In rest, vorbim, <<Salut!>>, <<Salut!>>, <<Ce faci?>>, <<Uite, asta e problema…>>, dar incercam sa gasim epitete si comparatii la persoana mea doar cand e presa de fata”.