DANAILA: LEGEA A FOST PROMULGATA. CLM POATE APROBA LUNA ASTA ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE DIN FACTURILE CETATENILOR

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, cere primarului municipiului, Marian Dragomir (PSD), sa se tina de cuvant si sa initieze un proiect de hotarare referitor la eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile cetatenilor – proiect care sa fie pus pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Local Municipal, care va avea loc in aceasta luna. Danaila ii cere public edilului acest lucru, in contextul in care presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat legea care permite in mod expres ca taxa pe apa de ploaie poate fi scosa din facturile consumatorilor. Este vorba, mai exact, despre o initiativa ce a apartinut deputatului brailean Vasile Varga (PNL), privind modificarea si completarea Legii 241 din 2006, privind Serviciul de alimentare cu apa si canalizare, care permite consiliile locale sa decida scutirea populatiei de la plata colectarii, transportului, epurarii si evacuarii apelor pluviale, serviciile respective urmand a fi suportate din bugetul local.

Dupa votarea legii amintite, primarul Dragomir a declarat ca imediat ce va fi promulgat noul act normativ, va initia un proiect de hotarare pe aceasta tema si il va supune aprobarii CLM.

Danaila a precizat, intr-un comunicat dat publicitatii: ”Eliminarea taxei pe apa de ploaie este un succes comun, al celor peste 15.000 de braileni semnatari care au solicitat asta, al echipei de la PNL Braila, un efort dublat de demersul parlamentar al deputatului liberal Vasile Varga.

Acum, odata cu promulgarea legii de catre presedinte, primarul Marian Dragomir nu mai are niciun motiv sa nu scoata taxa din facturi. Ne asteptam ca la prima sedinta a Consiliului Local Municipal Braila, acesta sa fie primul punct al ordinii de zi. Altfel, declaratiile de pana acum ale lui Marian Dragomir, care a spus ca isi dorea eliminarea taxei, dar nu ar fi avut cadrul legal, raman pura demagogie.

Oricum, daca vom constata ca majoritatea PSD din CLM nu va face acest pas, chiar in luna august, consilierii locali liberali vor initia ei o hotarare de consiliu, pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie. Toate consiliile locale ale judetului Braila, din localitati unde se plateste taxa pe apa de ploaie, ar trebui ca, in perioada urmatoare, sa ia decizii similare, de eliminare a acesteia”.

Campania pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturi a fost demarata de PNL Braila in toamna anului trecut si peste 15.000 de braileni au semnat petitia respectiva.