„IN 2018 INCA MAI FACEM BETONUL LA LOPATA. E O MENTALITATE CARE NE TINE INTR-O MEDIOCRITATE CE A DEVENIT PERICULOASA”

Retelele de socializare sunt utilizate din ce in ce mai des de cetatenii nemultumiti sau chiar indignati de modul in care merg – sau mai bine, zis, nu merg – unele lucruri in municipiul Braila sau in judet.

Unul dintre proiectele care “merg de parca stau” este cel privind amenajarea sensului giratoriu de la intersectia Caii Galati cu Bulevardul Al. I. Cuza din municipiu, pentru care Primaria a dat ordinul de deschidere a santierului pe 9 iulie, insa lucrarile propriu-zise au inceput cu vreo doua saptamani mai tarziu. In plus, dupa cum a constatat braileanul Nicusor Zamfir, echipa de muncitori care se ocupa de aceste lucrari vine tarziu, ia pauze dese si atunci cand munceste, o face cu metode folosite cu cateva decenii in urma.

Zamfir a postat pe o retea de socializare fotografii facute la fata locului in doua zile diferite, insotite de cateva comentarii:

*pe 13 august: “Lucrarile la mult comentatul sens giratoriu au inceput pe 24 iulie. Habar n-am cat ar trebui sa dureze aceasta amenajare utila din multe puncte de vedere.
Dar nu putem avea pretentia sa evoluam ca societate, daca si in acest an 2018 mai facem betonul la lopata, doar pentru a tine la munca 5-6 muncitori care belesc coada lopetii asteptand ziua de leafa. Nu putem avea pretentii sa avansam si sa facem lucrurile repede si mai ales bine.
Asta este mentalitatea zonala care ne tine intr-o mediocritate ce a devenit periculoasa. Pentru ca multi inca mai cred ca asta este limita maxima la care putem convietui.
Si daca lumea vede niste umbrelute pe Republicii si-l vede gratis pe Banica Jr crede ca si-a indeplinit obiectivele culturale pe anul in curs. Pentru ca atat poate”

* pe 14 august, la ora 8:40, Zamfir a constatat ca inca nu venisera muncitorii sa se apuce de treaba: “Martea programul incepe de la 30 de grade in sus”.

* tot pe 14 august, putin mai tarziu, Zamfir comenta: “Ora 09:20. Nici tipenie. Cred ca astia muncesc pe sub pamant…”.

Precizam ca firma care  se ocupa de aceste lucrari este “Promotas”, administrata de Marcel Motoc (PSD), iar valoarea contractului este de  186.430 lei, fara TVA. Teoretic (adica potrivit contractului), sensul giratoriu ar trebui finalizat  in termen de 4 luni de la deschiderea santierului.