IORDACHE: EU MUNCESC DE 25 DE ANI IN BRAILA SI CHIRIAC O FREACA DE 25 DE ANI IN BRAILA. DESPRE CE NOTORIETATE VORBIM?!

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) nu da doi bani pe opiniile presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), care, in opinia sa, este doar “un baiat care pana acum vindea analize, sprijinit de toti greii PSD”. Iordache il asigura pe Chiriac ca declaratiile pe care le face in spatiul public nu au alt scop decat acela de a aduce in atentia opiniei publice anumite nereguli si in niciun caz acela de a-si face publicitate electorala si de a-si mari notorietatea. PND-istul sustine ca “nu va mai candida la nicio functie, deci nu are nevoie de publicitate electorala”.

Iordache raspunde astfel unui comentariu  facut recent de Chiriac, ce spunea ca este convins ca atat PND-istul, cat si consilierul Ovidiu Nechita (PNL) sunt atat de vocali fiindca isi fac campanie electorala pentru vreo functie precum cea de presedinte CJ sau de deputat.

Consilierul judetean PND a replicat: “Ma amuza domnul presedinte. Dar ma amuza si prostia domnului presedinte. Nu vreau sa fiu presedintele Consiliului, in locul unuia ca el, pentru ca oricine ar veni dupa el va fi mai bun; chiar si Titiul, care alearga dupa masini prin Braila.

Faptul ca-i spun <<Salut!>>, <<Salut!>> sau <<Ce faci?>> sau <<Uite care-i problema>> este o obligatie legala a mea, conform statutului pe care-l am, pentru ca fiind consilier judetean, am obligatia legala de a-i aduce la cunostinta tot felul de probleme care se leaga de activitatea lui sau a judetului. Deci nu este o chestie de curtoazie, este o chestie de respectare a legii, ceea ce domnul presedinte nu intelege si nici nu ma mir ca nu intelege, pentru ca el are prea mult gel in par, care ii incurca neuronii.

In al doilea rand, faptul ca ma lipeste de domnul consilier Nechita mi se pare o prostie, pentru ca domnul consilier Nechita m-a dat in judecata pentru niste afirmatii si a pierdut; prin urmare, noi nu putem fi lipiti. Eu nu sunt nici opozitia PNL, nici alt fel de opozitie; sunt opozitia cetateneasca, sunt opozitia oamenilor care m-au votat, nu am nicio legatura cu nimeni altcineva.

Iar in ceea ce priveste faptul ca el crede ca vreau sa fiu deputat sau presedinte CJ, cred ca se refera la frustrarile lui, pe care le proiecteaza asupra mea.

Cat despre faptul ca <<sunt vocal doar in sedintele CJ>>, asta e un lucru normal si civilizat, pentru ca spre deosebire de PSD, nu sunt un nesimtit, ca sa ies in strada si urlu nici pro, nici contra. Eu sunt din Miscarea contra prostiei, iar domnul presedinte este exponentul acestei miscari.

Iar asta cu <<a avea notorietate>>… Pai notorietatea mea il depaseste cu mult pe domnul Chiriac! Este ca in Jurassic Park: eu sunt dinozaurul si el este firul de iarba pe care eu calc. Deci nu despre notorietate putem vorbi intre mine, care muncesc de 25 de ani in orasul asta si domnul Chiriac, care o freaca de 25 de ani  in orasul asta”.