JANTEA CRICAN: NU E NEVOIE DE O VIZIUNE A PRIMARIEI PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC DE CALATORI; AVEM GHIDUL PE MOBILITATE URBANA, VALABIL LA NIVEL NATIONAL

Viceprimarul Brailei, Alexandru Jantea Crican (PSD), considera ca nu e nevoie ca Municipalitatea sa aiba o viziune proprie pentru transportul public la nivel local, fiindca toate finantarile acordate prin Programul Operational Regional  (POR) pentru reabilitarea strazilor impun automat si reabilitarea infrastructurii de transport calatori pe arterele respective. Ca atare, spune Jantea Crican, nu se mai pune problema ca Primaria sa aiba o viziune proprie, pe partea de transport calatori.

Viceprimarul a raspuns in acest fel consilierului Adrian Tabarac (PNL), care a comentat azi, in sedinta CLM Braila, ca Municipalitatea nu a avut pana acum o viziune coerenta in ceea ce priveste transportul electric.

“Spuneati ca Municipalitatea nu avea o viziune cu privire la transportul public. Va aduc la cunostinta ca in conformitate cu Ghidul solicitantului 4.1 pe Mobilitate Urbana, o conditie obligatorie de eligibilitate este aceea ca in momentul in care se reabiliteaza un drum, se reabiliteaza infrastructura de transport calatori si o banda dedicata. Este un Ghid care are aplicabilitate nationala, nu este nevoie vreo viziune aparte a vreunei primarii si o lipsa de viziune a altei primarii, intrucat Ghidul solicitantului si exercitiul financiar POR 2014-2020 cuprind aceasta componenta obligatorie la nivel national”, a declarat Alexandru Jantea Crican.