NECHITA, CATRE CHIRIAC: ATI SPUS CA VRETI SA SCOATETI MAFIA DE LA MUZEUL BRAILEI. CUM, CA DVS DATI CURS LA CE SE INTAMPLA ACOLO?!

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) il acuza presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) ca incurajeaza neregulile de la Muzeul “Carol I”, prin faptul ca initiaza si promoveaza pe ordinea de zi a sedintelor CJ proiecte de hotarare privind alocarea unor fonduri catre Muzeu, desi documentatia depusa de institutia amintita nu respecta legislatia in vigoare. Mai exact, spune Nechita, documentatia depusa de Muzeu nu include si hotararea Consiliului de Administratie (CA) al institutiei, care este obligatorie, potrivit legii.

Nu este prima oara cand liberalul, care este membru in CA la Muzeul „Carol I”, reclama faptul ca directorul Ionel Candea si apropiatii sai iau decizii fara a convoca CA sau  convoaca sedinta CA abia dupa ce au luat o decizie de capul lor si au transmis adresele oficiale catre Consiliul Judetean.

Consilierul PNL l-a intrebat astazi pe presedintele Chiriac cum se face ca toate celelalte institutii subordonate CJ depun documentatia completa, potrivit legii, numai celor de la Muzeu li se permite sa nu respecte procedura: “Toate institutile subordonate vin si motiveaza aceste proiecte prin hotararea CA. Ei, CA, sunt cei care hotarasc prioritatile la institutia respectiva. Acelasi lucru l-am dorit si pentru pentru Muzeu. Domnul Candea vad ca trimite documentatia la CJ si cu girul dvs – ca sunteti initiatorul -, dati drumul mai departe fara aceste hotarari ale CA. Pai ce sa mai facem noi, daca dvs la toate celelalte institutii subordonate respectati procedura, iar in partea cealalta este invers? Si numai la Muzeu! De ce admiteti acest lucru?

Noi, cei care am fost desemnati de catre dvs, suntem cei care ne ducem si aparam interesele CJ in Consiliul de Administratie. Dar dvs treceti si peste acesti consilieri, ca practic asta faceti, ii dati girul domnului Candea si treceti aceste proiecte. Pai care mai este menirea noastra la CA, atunci?! Aici nu se respecta procedura!

Si ca dovada ne vom duce la urma, sa vedeti si ce a constatat Curtea de Conturi, nereguli la Muzeu. Nu va da putin de gandit faptul ca acolo sunt lucruri care nu sunt ortodoxe, care nu sunt in regula? De ce dati curs la ele? Nu cerem decat sa se respecta o procedura! Cei care decid sunt cei din Consiliile de Administratie! Dvs sunteti cel care dati in continuare curs la nereguli la Muzeu, prin ceea ce faceti! Ati spus ca vreti ca scoateti mafia de acolo. Cum, ca dvs sunteti unul dintre cei care sunteti acolo si dati curs la ce se intampla? Nu e de ras, e de plans!”.