NECHITA: CHIRIAC VREA SA ADUCA LA AUDIT PE CINEVA CARE SA FIE OMUL LUI, SA FACA CE ZICE EL. E UN POST CU DEDICATIE

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) sustine ca prin hotararea aprobata astazi in cadrul sedintei CJ Braila, de modificare a statului de functii al aparatului de specialitate al institutiei amintite, presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) urmareste angajarea unor oameni care sa-i fie fideli si sa-i urmeze ordinele. Nechita a declarat pentru MD Press ca unul dintre posturile vizate de Chiriac este cel de la Audit, care “sigur este cu dedicatie. Presedintele CJ urmareste sa-si aduca acolo un om care sa fie sub controlul lui, pe care sa-l puna sef si sa faca ce vrea Chiriac. Fiindca fara viza sefului de la Audit documentele nu merg mai departe si asa, daca sef este omul lui, acela decide care documente merg mai departe si care nu”.

Cat priveste discutia de astazi din cadrul CJ, la acuzatiile liberalului, ca totul are ca scop angajarea membrilor PSD pe posturile vacante din Consiliu, presedintele Chiriac a raspuns: “Declaratiile politice nu se dau in sedinta CJ. Daca vreti sa faceti conferinta de presa…”

“Luati toate posturile, dati-ne toate numele pe care doriti dvs sa le puneti pe lista!”, a spus Nechita.

“Le stiti dvs numele?”
“Da, doua dintre nume, sigur! Nu, nu e de ras, domnule presedinte! Doua nume vi le spun eu! Prin ceea ce vreti sa faceti acum, sunt inca doua nume pe care vreti sa le propulsati in functie aici! E salariul destul de frumos la CJ!”.

Potrivit explicatiilor care i-au fost date consilierului liberal, s-a decis transformarea unor posturi din functionar public superior in debutant, fiindca “la concursuri vin multi tineri care solicita posturi pentru ei, adica cu vechime zero si din cauza aceasta am dorit la posturile vacante pe care le mai avem sa facem aceasta transformare”.

“Deci sa inteleg ca sunt unii oameni care vin la dvs, <<Suntem tineri, vrem sa muncim!>> – asta a fost criteriul dvs. Eu cred ca criteriul ar trebui sa fie altul: ce avem noi nevoie si ei sa se plieze pe ceea ce dorim noi.

Am inteles: noi ne pliem pe ceea ce doresc cei din afara – si mai ales cu oamenii care sunt ai dvs (ai PSD – n.r.)”, a c0ncluzionat liberalul.