NOUL ARHITECT SEF AL BRAILEI – 30 DE ANI SI DOUA FACULTATI: ARHITECTURA SI ADMINISTRATIE PUBLICA

Corina Elena Anghelescu, cea care a castigat concursul pentru ocuparea postului de arhitect sef al municipiului Braila, s-a nascut pe 6 octombrie 1988, a absolvit Colegiul National ”Nicolae Balcescu” Braila, profilul matematica-informatica intensiv si a urmat apoi cursurile Facultatii de Arhitectura din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti (2007 – 2013) si cele ale Facultatii de Administratie Publica din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative Bucuresti (2007 – 2010). De asemenea, ea a facut un curs postuniversitar pe tema „Managementul comunicarii si relatii publice”, in cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” Galati (2017 –  2018).

Din ianuarie 2014 si pana in august 2018, Anghelescu a lucrat ca arhitect la S.C. PATRULIUS si ASOCIATII S.R.L. Bucuresti si tot din 2014 a facut voluntariat si apoi, a lucrat in parteneriat cu Fundatia Pro Patrimonio, pe diverse proiecte.

In CV-ul acesteia sunt amintite si cateva workshop-uri la care a participat:

*Curs practic despre unelte si materiale traditionale, precum si tehnici de reparatii si intretinere a cladirilor istorice, septembrie 2016, organizat de Fundatia Printul de Wales, Viscri, judetul Brasov

*Al VIII-lea Atelier Hispano-Roman de Restaurare. Villafranca del Bierzo (León) si Boceguillas (Segovia), Spania, iulie 2013 – organizat de Scoala Tehnica Superioara de Arhitectura din Madrid (ETSAM) si Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti (UAUIM)

*Arhitectura Vernaculara. Tara Hategului. Al Saptelea Atelier Romano Spaniol Italian de Arhitectura. Sarmisegetusa. Dealu Frumos.Bucuresti, iulie 2012 – proiect de reinterpretarea arhitecturii vernaculare si conversie locuinta individuala, sat Clopotiva, Hateg

*The International master workshop „Preservation and Revitalization of the Architectural Heritage”, 12-27 mai 2012, Balcic, Bulgaria – proiect de restaurare si conversie Conac

* Workshop of Bionic Architecture & Fractals, iulie 2009, Hateg, Romania.

Primarul Brailei, Marian Dragomir, ne-a declarat: „Apreciez foarte mult faptul ca noul arhitect sef este o persoana tanara, absolventa a doua universitati de prestigiu si sunt convins ca va pune in practica idei inovative pentru Municipiul Braila. Ii doresc mult succes”.

Dragomir a tinut sa precizeze ca nu exista grade de rudenie intre noul arhitect sef si fostul director economic al Primariei, Stoica Anghelescu.

Concursul pentru postul de arhitect sef a fost organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, la Bucuresti. In data de 30 august 2018, Municipalitatea a primit adresa prin care s-a comunicat rezultatul examenului si in termen de maximum 10 zile trebuie parcursa procedura pentru numirea noului arhitect sef.