28 SEPTEMBRIE, BIBLIOTECA JUDETEANA „PANAIT ISTRATI” – LANSAREA CARTII „INTAMPLARI DE PESTE ZI”, SEMNATA DE VERGIL MATEI

Vineri, 28 septembrie, la ora 17:00, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila va avea loc lansarea cartii „Intamplari de peste zi”, semnata de jurnalistul Vergil Matei.
„Intamplari de peste zi” este cartea de reportaje a lui Vergil Matei. Azi, unii dintre marii oameni de cultura ai tarii considera aceste preocupari pentru omul de rand ca fiind o forma literara decadenta (caci autorul duce reportajele sale pana-n pragul literaturii, facand detectivism literar). Dar statutul de detectiv teribil pe care si-l acorda si pe care si-l castiga numai si numai luand realitatea pe cont propriu – ceea ce il salveaza de cliseele pe care le-ar fi putut asimila din presa de partid – il fereste in totalitate de proletcultism, proza sa fiind mai degraba un cine verite. Vergil Matei este si el un om al strazii si al ulitei, pe care nu le paraseste niciun moment, cand lucreaza. El scrie pe genunchi, printre ai lui, intre vietasi, printre oameni cu idealuri de durata unei vieti, rezultand o literatura de mare calitate” – scrie Aurelian Titu Dumitrescu in cronica acestei carti.
Programul evenimentului include si cateva momente muzicale sustinute de folkistii Florin Lazar si Teodor Scheaua.