CHIRIAC: COLEGII DIN PSD AU PUS PRESIUNE PE MIHAI TUDOSE PENTRU A VENI INAPOI, LA CONDUCEREA ORGANIZATIEI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, se arata incantat de decizia  deputatului Mihai Tudose, fost premier al Romaniei, de a candida pentru functia de presedinte al organizatiei judetene PSD.

Chiriac considera ca Tudose este omul cel mai potrivit pentru aceasta functie si spune ca il va sustine fara nicio rezerva: “Il sustin pe Mihai Tudose. Eu am timp berechet ca candidez la presedintia PSD Braila. Este optiunea noastra si noi consideram cu totii ca el este un om care ne poate reprezenta foarte bine si un om care poate sa conduca organizatia”.

Intrebat daca nu se teme ca presedintele partidului, Liviu Dragnea, va avea grija ca judetul Braila sa nu mai beneficieze de sustinere guvernamentala, daca social-democratii locali vor alege ca presedinte un om care l-a infruntat, Chiriac a declarat: “Nu ma tem sub nicio forma. Noi suntem in grafic cu toate proiectele PNDL, cu toate investitiile care ni s-au dat atat de la Guvern, cat si pe fonduri europene, asa ca nu-mi fac griji. Avem foarte multe investitii atat anul acesta, cat si anul viitor pe CJ si cred ca si pe Primaria municipiului are la fel. Ca sa nu mai vorbesc de cele 99 de proiecte PNDL, dintre care unele sunt in lucru si altele, in curs de achizitie. Pana la urma, chestiunea asta cu alegerea presedintelui organizatiei PSD Braila este o bucatarie interna, care nu afecteaza absolut cu nimic finantarile primite de judet.

Eu pe domnul Tudose, prietenul meu, il sustin in continuare; era varianta cea mai buna, iar daca dansul s-a hotarat sa candideze, ma bucur foarte mult si il sustin din toate punctele de vedere. Daca nu se hotara si nu candida el, ma bagam si eu in cursa pentru presedintia organizatiei judetene. Dar daca s-a decis el, eu am timp destul, sunt tanar si pot sa mai astept fara nicio problema pentru a astfel de candidatura”.

Chestionat daca presedintia PSD Braila este o tinta politica pentru el, Chiriac a comentat: “Nu neaparat. Daca insa colegii vor considera ca sunt un om potrivit, care poate conduce organizatia, o sa accept sa candidez cu mare drag.  Eu va spun ca si colegii din partid au pus presiune pe Mihai Tudose pentru a veni inapoi, la conducerea organizatiei, ca sa  formam o echipa competitiva, pentru ca se apropie alegerile si avem nevoie de oameni valorosi, ca sa castigam din nou”.

In ceea ce priveste posibilitatea sa apara vreun alt candidat, in afara lui Tudose, pentru presedintia PSD Braila, Chiriac a spus: “Eu nu cred ca o sa mai apara un candidat. Dar cine stie… este o competitie libera. Eu m-as bucura sa mai apara vreun candidat, dar el nu va avea votul meu, indiferent ce coleg va fi. Votul meu este doar pentru Mihai Tudose”.