COTA DE 5000 LITRI CARBURANT/LUNA, PENTRU AUTOSPECIALA DE INTRETINERE A DRUMURILOR JUDETENE. DEOCAMDATA, UTILAJUL N-ARE SOFER

Consiliul Judetean Braila a aprobat o cota de 5000 l carburant pentru utilajul de tip MAN recent achizitionat pentru serviciul propriu de intretinere a drumurilor, masina urmand sa  fie folosita, printre altele, pentru cosirea vegetatiei de pe marginea drumurilor judetene, taierea crengilor copacilor, precum si deszapezire si imprastierea materialelor antiderapante pe timp de iarna.

Consilierul judetean Vasile Constantin Varga (PNL) a apreciat ca este o cota de combustibil destul de mare si a solicitat ca alesii locali sa primeasca raportari trimestriale privind consumul autospecialei amintite, pentru a verifica daca acesta cota este folosita sau nu: “I se atribuie un consum destul de mare de carburant, dupa parerea noastra: 5.000 litri lunar. Cu aceasta cantitate de carburant, cu un consum de 30 – 35 de litri, cum e trecut in cartea tehnica, cu 5.000 l de motorina ar trebui sa se faca 14.000 de km lunar. Noi am vrea de la dumneavoastra un raport trimestrial cu tahograful respectiv, ca sa vedem practic si cat se munceste. Poate intr-o luna nu se lucreaza, poate in a doua luna merge intens…”.

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a fost de acord cu aceasta solicitare, precizand ca pentru a se determina cat mai exact consumul real de combustibil, autospeciala respectiva a fost dotata cu sonda litrometrica: “Tocmai de aceea am pus o cantitate atat de mare, conform fisei tehnice a utilajului. Vom face un raport, astfel incat aceasta cantitate poate fi micsorata sau marita, in functie de activitatea pe care o are. In momentul in care utilajul va functiona si avem toate aceste rapoarte la 3 luni, putem sa mai marim sau sa micsoram acea cantitate de combustibil. Asta era si ideea.

O sa aveti raportul la mapa, in momentul in care va functiona utilajalul. Eu va spun ca am luat si hotararea in CJ Braila sa ii punem si sonda litrometrica”.

Amintim ca autospeciala amintita este prima intrata in dotarea noului serviciu de intretinere drumuri al CJ, iar in curand, vor fi achizitionate inca doua utilaje.  Deocamdata, masina deja cumparata nu functioneaza, fiindca inca nu au fost angajate persoanele care sa o conduca. La acest moment sunt scoase la concurs doua posturi: unul de sofer cu atestat de macaragiu – pentru ca masina are brat telescopic – si un alt post de sofer.

”Eu mi-as dori ca acest utilaj sa isi faca deja treaba pe drumurile judetene, daca aceste doua posturi se vor ocupa. Trebuie sa cosim drumurile judetene, sa le pregatim pentru iarna, astfel incat deszapezirea sa ne coste mai putin. Avem destul timp. Anul trecut firma care a castigat s-a ocupat efectiv de pe 1 octombrie”, a mai spus Chiriac.