DEPUTATUL VARGA: VOI INDEMNA PE TOATA LUMEA SA MEARGA LA REFERENDUM, SA VOTEZE IN FAVOAREA FAMILIEI TRADITIONALE

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL) considera ca „definitia casatoriei” este o problema relevanta pentru societate, in contextul in care discutiile aprinse din spatiul public, din ultima vreme, demonstreaza clar ca acesta este un subiect sensibil.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Varga declara ca personal, sustine familia traditionala si ca a votat in Parlament in favoarea acesteia: ”Sunt tata, sunt bunic, sunt crestin, asa gandesc si asa simt. Cum as putea sa le spun nepotilor mei sau oamenilor care ma cunosc de o viata ca sunt de acord cu familia formata din doua persoane de acelasi sex? Stiu ca prin aceasta opinie a mea, ma expun in fata celor care sunt de cealalta parte a baricadei, ma astept sa fiu injurat, sa se arunce asupra mea tot felul de invective. Dar prefer sa nu fiu ipocrit si sa imi spun deschis punctul de vedere.

S-a tot spus ca definitia casatoriei nu ar fi o problema relevanta pentru societate, in acest moment. Eu zic ca este fals! Fie si numai agitatia din mass-media, patimile care s-au incins pe marginea acestui subiect, demonstreaza ca se atinge un punct sensibil. Sa nu uitam ca s-a incercat deja la Curtea Constitutionala recunoasterea casatoriilor homosexuale incheiate in alte state ale Uniunii Europene”.

Deputatul liberal, care este membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, sustine ca revizuirea Constitutiei nu restrange vreun drept al minoritatilor sexuale, care au in continuare acces la piata muncii, la servicii de educatie, de sanatate si in general, la orice drept al omului. Pe de alta parte, Varga spune insa ca exista deja niste limite in ceea ce priveste casatoria, ceea ce dovedeste ca nu este vorba de o discriminare a acestor minoritati sexuale: ”Un parinte nu se poate casatori cu propriul copil, este pedepsit de lege daca cineva se casatoreste cu sotul sau cu sotia unei alte persoane casatorite. Aceste restrictii sunt bazate pe intelepciunea societatilor crestine, dar si a altor culturi din intreaga lume. Nu cred ca suntem o societate dispusa sa vedem familia altfel decat cea formata dintre o femeie si un barbat. Voi indemna pe toata lumea sa mearga la referendum, sa voteze in favoarea familiei traditionale, pentru ca asta mi se pare un element de sanatate a unei natiuni.

In plus, vorbim despre o initiativa cetateneasca, promovata de societatea civila, nu despre o initiativa din zona politicului. Personal, cred ca acest Referendum are potential mai degraba unificator, pentru societatea romaneasca, fiindca vor vota favorabil si ortodocsii, si catolicii, si reformatii – in general, mai toate cultele care convietuiesc aici. Probabil ca procentul celor care vor vota ca lucrurile sa ramana asa cum le-a lasat Dumnezeu va fi unul mare”.