DIRECTORUL CANDEA, CATRE CONSILIERUL NECHITA: AVETI O TINTA FIXA, CARE MA UMPLE DE SCARBA! DUMNEATA SA MA EVALUEZI?! ESTI UN INCOMPETENT!

Scandal in sedinta CJ de azi, cu replici dure, jigniri si ton ridicat, pe tema atitudinii managerului Muzeului Brailei “Carol I”, Ionel Candea, fata de consilierii judeteni.

Consilierul Ovidiu Nechita (PNL) a acuzat astazi faptul ca in timpul sedintelor Consiliului de Administratie al Muzeului – din care liberalul face parte -, Candea il jigneste atat pe el, cat si pe ceilalti consilieri judeteni, pe care managerul ii considera niste “incompetenti” si despre care spune ca sunt “varza”.

Nechita a mai reclamat faptul ca Ionel Candea isi face programul de lucru dupa cum vrea el si ca se comporta ca si cum Muzeul ar fi SRL-ul sau, iar de aici s-a ajuns la replici dure:

“In urma sedintei care a avut loc la CA de la Muzeul Brailei, au fost supuse dezbaterii mai multe proiecte pe ordinea de zi, printre care si acela ca eu sa fiu eliminat din CA, lucru care s-a supus la vot. Cinci dintre membrii CA au ridicat sau n-au ridicat mana, dupa aceea domnul Candea le-a spus <<Ce faceti, voi nu ridicati mana?>>, deci practic i-a influentat, dar asta mai putin conteaza, cert este faptul ca dansul a spus : <<Ati fost eliminat, iesiti din sala!>>. Nu este Candea SRL, va mai spun o data, este un CA si ati avut o propunere! Nu asa se fac sedintele de CA!

Alta problema, legata de program: astazi m-am dus ca sa iau acele documente, ca sa va pot face dovada ca acolo sunt nereguli. Si la sedinta anterioara, si astazi nu am avut de unde sa iau acele documente; daca va uitati pe condica de prezenta, din numarul de persoane care sunt angajate la Muzeu, astazi, la ora 8:34, nu erau decat  paznicul si cu contabilul sef, in rest, acolo era pustiu.

Ce se intampla la CA: domnul manager este obligat prin lege ca lunar sa se faca aceste sedinte CA. Va aduc la cunostinta ca o perioada foarte indelungata, in acest an, nu a avut loc nicio sedinta CA. In momentul in care l-am intrebat pe domnul manager de ce se intampla aceste chestii, a spus ca asa vrea dumnealui. Puteti sa ne spuneti, domnule Candea, de ce nu tineti sedintele lunare? Sunteti obligat!”, a declarat Ovidiu Nechita.

“Domnule, eu vreau sa spun CJ ca domnul Nechita, de cand a intrat in acest CA  la Muzeu, a avut o tinta fixa, politica, care pur si simplu ma umple de scarba!”

“Ca sa vedeti vocabular…”

“Da, ma umple de scarba!”

“Ca sa vedeti vocabular la domnul Candea… sunteti <<incompetenti>>, <<varza>>! Deci toti cei 33, noi, cei 33 de consilieri judeteni, in momentul cand am propus ca in CA sa faca parte si alti membri din cadrul CJ, a spus ca ce sa caute…”

“Scrie in lege, nu se poate, domnule…”, a spus Candea.

“Nu hotarati dvs! Ajungem la situatia in care ati spus, noi suntem niste incompetenti, varza toti!”

“Sunteti un incompetent!”

“Nu, dvs ati spus de toti!”

“Sunteti un incompetent!”

“Si dvs la fel!”

“Deci domnule presedinte, vreau ca pe viitor, la evaluarea care va avea loc…”

“Cine sa ma evaluaeze? Dumneata sa ma evaluezi?!”, a comentat pe un ton scarbit Candea.

“… la evaluarea care va avea loc in ceea ce-l priveste pe domnul Candea, va rog sa aveti in vedere aceste aspecte: netinerea sedintelor CA, conform contactului de manager pe care il are, neprezentarea la lucru – de foarte multe  ori, dumnealui nu este de gasit -, tocmai de aceea v-am solicitat sa puneti GPS-uri…

“Asta e o minciuna! Sa va fie rusine!”

“Nu este o miciuna! Dvs sa va fie rusine!”

“Nu vreau sa facem un dialog cu domnul Candea”, a intervenit presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).

“Domnule presedinte, opriti-l pe domnul Candea! Opriti-l pe domnul Candea, daca nu vreti sa facem un dialog, ca atata nesimtire n-am mai vazut!”, a rabufnit consilierul Stefan Catalin Iordache (PND).

“Dvs sa ma opriti pe mine?!”, a replicat Candea.

“Ba da, pot sa va opresc! Vorbiti aici cand vi se da cuvantul, nu cand vreti dvs! Ce atata nesimtire…”, a continuat Iordache.

“Domnule presedinte, noi la acele sedinte CA trebuie sa suportam toate jignirile posibile pe lumea asta, de la domnul Candea. Aici, ce vedeti, cum ne jigneste, este o nimica toata, fata de cum suntem facuti acolo!”, a mai spus Nechita.

Amintim ca Muzeul Brailei, condus de Ionel Candea, este finantat cu bani publici, alocati prin votul Consiliului Judetean.