DRAGHINCESCU: CAND SE AUDE DE BRAILA… PARCA SE AUDE NUMAI DE CUTITARI, PROSTITUATE, BATAUSI, VIOLATORI ORI CRIMINALI. FACETI CEVA, CA SA NU MAI FIM RUSINEA ROMANIEI!

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) cere public demiterea sefului Serviciului Ordine Publica din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Braila, comisarul-sef Florin Sergiu Dobrescu, dupa ce in noaptea de sambata spre duminica, doi baschetbalisti americani care joaca la “Cuza Sport” au fost injunghiati la o terasa din municipiu si au ajuns la spital cu rani grave.

Consilierul PND, ce este membru in Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP), a comentat pe o retea de socializare ca dupa acest incident deosebit de grav, care a aruncat o noua pata pe imaginea Brailei, Dobrescu ar fi trebuit sa-si prezinte demisia din functia amintita, dar PND-ista nu se asteapta ca politistul sa faca acest gest: “Am ajuns din nou in centrul atentiei publice in Romania si de data asta, si international. In aceasta situatie critica, seful biroului de Ordine Publica din cadrul IPJ ar trebui sa-si prezinte demisia, ceea ce cred ca nu se va intampla. In aceasta situatie, in calitate de membru ATOP, solicit demiterea sefului de la Ordine Publica si intreprinderea tuturor demersurilor legale, asa incat viata cetatenilor sa fie protejata.

Cum am spus si in sedintele ATOP, situatia nu este nici pe departe roz bombon, asa cum este prezentata in statisticile publice, pentru ca intr-o statistica depinde foarte mult la ce te raportezi. Nu este bine ceea ce vedem la Braila!
Faceti ceva, asa incat sa nu mai fim rusinea Romaniei! Cand se aude de Braila… parca se aude numai de cutitari, prostituate, batausi, violatori ori criminali. Eu cred ca nu sunt chiar asa Braila și brailenii!”.

Amintim ca in ultimii 15 de ani, statisticile prezentate public de Politie – pe care autoritatile locale le accepta fara rezerve, multumite ca dau bine ca imagine – indica o continua imbunatatire a situatiei, din punct de vedere al climatului de siguranta a cetateanului.

Precizam, de asemenea, ca Darrel Bowie si Joseph McClain, in varsta de 24, respectiv, 25 de ani, erau la terasa cu un grup de colegi si au fost atacati de un grup de indivizi din lumea interlopa. Unul dintre sportivi a fost lovit in torace si la picior, a fost operat si se afla in prezent la Spitalul Judetean Braila, iar celalalt a fost injunghiat in abdomen si taiat pe fata si pe gat, acesta fiind, de asemenea, operat si apoi, fiind transferat la Spitalul Floreasca din capitala.

Potrivit primelor cercetari, din grupul agresorilor, sigurul care a lovit victimele cu cutitul ar fi Husein Daniel Gabriel, cunoscut in lumea interlopa ca “Dasaev”.