DRAGHINCESCU, DESPRE NECHITA: “NU INTELEG DE CE NU-SI DA DEMISIA DIN CA, DACA ESTE UMILIT ACOLO!”; IORDACHE: “ADICA SA LASAM O GOLANIE SI SA PLECAM NOI, CARE DAM BANII LA MUZEU?!”

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PSD) este de parere ca daca este atat de jignit si de umilit in sedintele Consiliului de Administratie al Muzeului Brailei “Carol I”, liberalul Ovidiu Nechita putea sa-si dea demisia de acolo, ca sa nu mai suporte un astfel de comportament al managerului Ionel Candea. Draghincescu spune ca daca Nechita – care a fost desemnat in CA al Muzeului de CJ – si-ar fi dat demisia, colegii sai consilieri si-ar fi pus un semn de intrebare si ar fi incercat sa rezolve lucrurile la institutia amintita. PND-ista banuieste ca de fapt, consilierul judetean liberal ramane in CA, in ciuda umilintelor la care spune ca ar fi supus, tocmai ca sa faca “circ si scandal”.

Pe de alta parte, Draghincescu a precizat ca votul dat in sedinta Consiliul de Administratie al Muzeului, de catre Candea si subordonatii sai, care au “aprobat” eliminarea lui Nechita din CA, este unul ilegal, fiindca numai CJ poate lua o astfel de decizie.

“Imi pare rau sa vad cat de jos am ajuns sa discutam in CJ”, a declarat Draghincescu ieri, in sedinta CJ Braila.

“Lucram cu marfa clientului, mai Simona!”, a intervenit colegul ei de partid,  consilierul Stefan Catalin Iordache.

“Daca exista nemultumiri, se pot pune pe hartie, putem sa discutam. Am inteles cu stupoare ca un membru al Consiliul de Administratie a fost propus sa fie dat afara. Sper ca nu ma suspectati ca il indragesc foarte tare pe Nechita, dar el este membru al CA care este numit de CJ si daca  cumva CJ considera ca trebuie sa-l retraga, il retrage si numeste pe altcineva.

Eu tot nu inteleg ceva, daca sunt atat de multe nemultumiri… Pentru ca are o limita si gradul de nemultumire al unei persoane dintr-un CA in care ai mari insatisfactii si esti umilit, cum se spune – fiindca parerile sunt impartite, unii spun  ca sunt umiliti, altii spun ca nu e adevarat; probabil ca adevarul este undeva la mijloc. Nu inteleg de ce nu si-a dat demisia din CA. In momentul in care si-ar fi dat demisia, ar fi fost un semn de intrebare pentru noi. Atunci noi, CJ, am fi avut niste semne de intrebare, daca membrii Consiliului de Administratie al Muzeului si-ar fi dat demisia. Motivatia ar fi fost foarte interesanta. In momentul acela faceam ceva si noi, schimbam Regulamentul de organizare si functionare al Muzeului, maream numarul de membri in CA, puneam niste specialisti, faceam niste lucruri… Asa, auzim scandalul si circul din fiecare sedinta vizavi de Muzeu. Inteleg ca trebuie sa ramana persoanele respective in CA, pentru ca sa se faca scandal in continuare”.

“Eu propun sa ne taiem venele, ca sa fie un semn de intrebare in CJ! Adica sa lasam o golanie si sa plecam noi din CA – noi, care dam banii la Muzeu?! Pe bune?!”, a intervenit din nou Iordache.

“Eu propun ca in Consiliul de Administratie de la Muzeu sa fie toti consilierii judeteni”, a incheiat Draghincescu.